Töröltem a regisztrációm, aki elégedetlen, a következő linken megteheti (nincs rá utalás a facebookon):
http://www.facebook.com/help/contact.php?show_form=delete_account
Viszont ezután is még 2 héten belül belépve lehetőség van visszaállítani, amivel biztosan nem fogok élni. Ha valaki valóban törölni akarja magát ne lépkedjen be még így törlésre várva sem, mert egyrészt úgysem lát semmit, másrészt a két hét tovább tolódik a "belépés" napjától.

Törlésemnek sok oka van, amit lejjebb részletezek, de a legfontosabb, ami nálam kibaszta a biztosítékot az az;

1, Több embertől több, számomra címzett üzenet nem érkezett meg az üzeneteim közé.

Mivel eleve nem tudok róla magamtól, csak ha illető mondja; vagy ezek után már többeknél rákérdezek, hogy nekem írtak, ezért nem győzöm hangsúlyozni, milyen kellemetlen ez számomra, ill. azok számára, akik hasonlóan vannak, csak esetleg nem tudnak róla!

Meg is mutatom konkrétan, ugyanaz az üzenet screenshot az én, és egy barátom fiókjából nézve:
Enyém:
http://files.myopera.com/gaborjozsef/blog2/blogom-sajat.jpg
Övé:
http://files.myopera.com/gaborjozsef/blog2/blogom-a-kuldo-oldalarol.jpg
Tehát, miután írtam neki újra, nálam továbbra sem látszik az üzenet. A kép valós, annak ellenére, hogy gyerekjáték ezt photoshop progival megoldani.
Durva, nem?

És mikor a héten hallom mástól is, hogy írt nekem, én meg miért nem írtam, azt hitte haragszom, vagy bunkó lettem v akármi, én meg csak pislogtam, mivel nem kaptam semmit! Pedig olyan üzenetek voltak ezek, amikre illett volna válaszolnom...ha megkaptam volna. Mindegy, ezt azóta megbeszéltük, csak sajnos egyre több esetben derül ez ki, és sok másikban fennáll a gyanú, hogy ezért maradt abba a beszélgetés, mert én írtam, ő válaszolt, csak én nem kaptam meg...

Nagyon idegesítő ez számomra, mert nem értem, hogy történhet meg ilyen, ha késik oké, de ez soha az életbe nem jön meg, mégis a küldő kimenői között szerepel! Az esetek többségében persze jó, de őszintén, ki akar használni ilyen bakis üzenetküldőt?


Folytatva az törlésem okait:

2, És itt jön be a másik dolog: A képen akivel beszélek, neki a "régi" üzenetküldő van, és nem értem miért, de egyesekre, így rám is rámerőszakolták az "új" küldőt, ami eleve nem tetszik; egyébként ezt onnan is fel lehet ismerni, hogy a chat beszélgetések is üzenetekhez mentődnek ill. nem lehet tárgyat megadni új üzenet írásakor. ... stb!
Nekem miért kell ezt használnom, miért nem maradhattam a réginél?

3, Egyre aggasztóbb, hogy több weboldalon ott a facebook megosztás gomb, lájkolás, ha be vagy jelentkezve FB-n, akkor rögtön használhatod, láthatod ott a neved bejelentkezve, stb... Ki tudja, hogy további böngészés során kiről, milyen adatokat gyűjt be a rendszer. Így én azt javaslom azoknak, akik nem szeretik, ha figyelik őket: minél előbb lépjetek ki a FB accountotokból, és úgy böngésszetek tovább, így kisebb az esély, hogy megfigyelve maradtok.

4. Értesítések: van, hogy késnek, van, hogy többször felugranak, holott órákkal azelőtt már láttam az adott értesítést és tudomásul vette ezt. Zavaró, hogy ugyanazt többször mutogatja. Nem általános dolog, de többszöri eset!

5. Képek, hozzászólások: Képet törölsz fizikailag még sokáig ott marad a szerveren. Sőt, valamelyik több hónap után sem törlődik. Na ez miért van? Régebb óta próbálgatom ezt, hogy feltöltött, majd letörölt képem URL-jét elmentettem, és vajon meddig lesz fizikailag fent. Ezzel a témával kapcsolatban a neten is lehet találni cikkeket.

Hozzászólásoknál esetleg falra íráskor van, hogy írok, és fél órával, vagy valamivel később jelenik meg, vagy látszik a tetszikelés-lájkolás. Ezek, és képek törlésénél ugyanez a helyzet. Tudom, hogy fizikailag a kép sokáig v mint előbb is írtam örökké fentmarad, de valamiért van, hogy fél óráig, óráig továbbra is látható a kép mindenki számára. (CACHE ÜRÍTVE, szóval nem az miatt van, tényleg késik a dolog!) És ilyen esetbe jön a hibaüzenet, ha már egy törölt képet a rendszer mégis mindenki számára láthatónak mutat egy darabig, így újra törölni próbálom:
"Hibás kérés
A szerver a kérést zavarosnak találta és nem tudja hogy hajtsa végre."
pff....

6. Apróság, nyelvi problémák: A fordítás nagy kaki, nincs 100%-ba lefordítva az oldal, egyébként én szinte végig angolul használtam az oldalt, csak a blog kedvéért ill. tesztelésképpen állítottam magyarra.

7. Jó tanács: Az életeteket ne szervezzétek a facebookon, ne bízzatok ilyenekben, a legbiztosabb információ átadás a személyes, vagy a hang, ahol azonnal kapsz visszaigazolást az üzeneted befogadásáról! Sokan használják kapcsolattartásra, ahogyan tettem én is, ezek után jobb, ha mindenki óvatos és bekalkulálja, hogy ez a rendszer defektes valahol.

Ezt osszátok meg facebookon, ne a szarokat, ennek van értelme, hasznos információk mindenki számára. Van egy olyan érzésem, hogy mégis inkább a hülyeség fog futótűzként terjedni, mint ez a blog-post.

ui. Később, egy teljesen új accounttal visszatérek majd, de mindenképpen passzív felhasználóként. Visszatérés oka, hogy nem szeretnék kimaradni mindenből, sajnos a FB-n vannak a legtöbben, és elsődleges információ forrás az ismerősökről. Önkéntesen mindenki marketingelheti ott saját magát a legkülönbözőbb módokon; egyesek persze ezt túlzásba viszik, s úgy élnek ott, mint valami közszereplők, ami nem is egészséges. Majd a pszichológusok dolga lesz vizsgálni őket és tanulmányokat készíteni. Nem kérek figyelmeztetést, tudom én is beteg vagyok ezzel a bloggal. :)

Jó hétvégét mindenkinek!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborjozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr535864017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymous 2011.07.07. 10:07:40

Ádám writes:

Nagyon jó cikknek találom amit írtál,teljesen egyet értek veled.
Ha a barátaim nem lennének facebook függők és a barátnőmnek lenne msnje én is rég töröltem volna magamat...

gaborjozsef 2011.07.07. 18:07:47

Köszi!

anonymous 2011.07.12. 12:07:25

Niki writes:

Szerintem ez az egész jogos. Egyik nap a húgom mondta hogy az egyik haverja írt neki és nem az ő képe volt kint hanem az enyém, Én meg ki voltam bukva hogy mi... Én nem írtam a húgomnak semmit erre más ír neki és az én képem van ott... Szerinted?

gaborjozsef 2011.07.12. 19:07:41

Ez kurva gáz. Az egész facebook az.
süti beállítások módosítása