Leesett X cm (nem sok) hó, és a közlekedés megbénult, tömeges balesetek vannak. A buszok órákat késnek vagy nem járnak, ezért fizetünk??? Ez Magyarország -.-" Stb. - és hasonló kijelentések vannak hírportálokon hozzászólásoknál, közösségi oldalakon megosztások, kiírások.

Az ilyen vélemények buta, panaszkodó emberek véleménye - legtöbbször a meleg szobából, egy kényelmes fotelból. Ugyanis semmi köze az egésznek Magyarországhoz azon kívül, hogy itt történik most ilyen, de bárhol máshol is ugyanez lenne...

Szerintem nem okolható senki a történtekért, a Közútkezelő teszi a dolgát, ahogy tudják takarítják az utakat. A Volán társaságok is minden tőlük telhetőt megtesznek.

Nem a hó mennyiségével van a baj, hanem azzal, hogy hordja a szél, ami a látást és a tájékozódást is megnehezíti, helyenként nagy torlaszokat is építve az úton. Az ilyen utat hiába takarítják el, hamar újraépül a hótorlasz.
Valamint nem a hófúvás önmagába a gond, hanem az orkán erejű szél. Ez buszokat, kamionokat képes megmozdítani, már nagyon kis sebességnél eltéríteni. Sajnálom a szerencsétlenül járt vezetőket, a szép árokba borult buszokat.Vannak, akik már nyári gumit rakattak fel. Április vége előtt nem kéne. Vannak, akiknek van ugyan téli de kopott, vagy nagyon idős, bekeményedett rideg, nincsen tapadása. Majdnem mint egy nyári gumival menne. Ez sem jobb... És amit már sokszor mondtam, hogy nem lenne annyi baleset, ha tudnának megfelelő követési távolságot tartani és tisztába lennének azzal, hogy gyorsan menni ugyan nem nehéz, de lassítani, megállni sokkal nehezebb, mint normál körülmények között, a fékút ilyenkor többszörösére nő... és ha meg kellene állni, akkor lepődnek csak meg sokan... De ilyen körülmények között eleve kis tempónál is nagyon veszélyes tud lenni, ha belekap a járműbe az orkán erejű szél! - és máris megcsúszunk, esetleg árokba megyünk.Tudom én is csak okoskodom, de ez is egy szemlélet, és szerintem ez a helyes, nem az, ha panaszkodva, mutogatva másokra kijelentjük, hogy ez Magyarország! Ausztriában sem tudnák elcsendesíteni a szelet, megállítani a havazást!!!Jól látszik ezen a Felsőrajk-Pötréte között készült képen is, hogy mekkora hófalakat fújt össze a szél, holott a háttérben alig van hó... Tehát ez egy elég speciális, szerencsétlen időjárási eset.

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborjozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr45864082

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pinyti 2013.03.15. 13:03:28

Nem azzal gond, ha valaki már felrakatta a nyári gumikat (van akinek nincs is téli gumija, mert nem is használja télen az autóját), hanem azzal, ha ilyenkor elindul a nyári gumis autóval. Én már március elején felraktam őket, március közepénél még soha nem volt fent tovább téli gumi az autómon, de tegnap reggel óta én egy métert nem mentem a BMW-vel, hanem a kék villámmal járok. Persze tudom, nincs mindenhol több autó a családban, hogy ez megoldható legyen. De abban egyetértünk, hogy az időjárás nem ország függő, nyugatabbra is gondot okozna az ilyen ítéletidő. Meg abban is, hogy nem menni kell tudni, hanem megállni!