Dödöllém

2013.03.21. 10:26

Ha már Nagykanizsát a dödölle fővárosának szokás mostanában hívni, hiszen évek óta rendeznek dödölle fesztivált - ami végre büszkeséggel tölthet el a várost illetően, hát kézenfekvő volt, hogy én is megtanuljak dödöllét készíteni. 

Már tavaly készítettem első dödöllémet, azóta több alkalommal is, csak nem írtam róla. Már elsőre ízletesre sikeredett. Időközben persze tökéletesítettem a technikámon így állandó színvonalat teljesítek. Lehet, hogy be kellene neveznem a főzőversenybe? :)
Csak vadpörköltet nem tudok, pedig így lenne teljes, kedvenc kajám nekem nem a pizza, hanem a vadpörkölt dödöllével. Dödölle fesztiválon is mindig így eszek, nem magában.
Ezt nemrég ettem ebédre, tejföl hiányzik a képről. Finom így önmagában is mert meg van pirítva kicsit, ugyanakkor megvan az a lágy krémes jellege is. Könnyen elkészíthető, olcsó, finom... Ez a kép már 2013. március 30-án készült. 280 gramm dödölle + 1 nagyobb fej hagyma a tányéron. + tejföl

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborjozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr635864084

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pinyti 2013.03.21. 21:03:29

Nájsz! :D
Holnap asszem csináltatok is...

gaborjozsef 2013.03.22. 08:03:35

Te is meg tudnád csinálni nem nehéz :) Már csak szarvas vagy vaddisznó pörkölt kéne mellé :)

anonymous 2013.04.11. 19:04:37

Betty writes:

Imádom, de én már jártasabb vagyok benne :P, és én is jobban szeretem valami vadpörivel :D