Régen írtam. Sok minden változott. Leginkább az idő. Nagyon gyorsan pörög. Járműveim okésak. Ha el lehetne adni az autót normális áron, akkor vennék egy újat, de az új autó piac rettenetesen dübörög. Új autót vesz mindenki, így a használt árak a béka segge alatt. Esélytelennek tűnik eladni egy jó használt autót, mert aki vesz is, az olcsót keresi, ami nem valószínű, hogy azért olcsó, mert jó. Persze ez fordítva is igaz. Ami drága sem biztos, hogy jó. Na lépjünk túl ezen.

 

A közlekedés, a kultúra tovább romlott. Elég az internetet megnézni, milyen emberek vezetnek köztünk, és még a barom videóra is veszi, hogy mekkora őrült a haverja, veszélybe sodor másokat is. Ez egy dolog, ilyenek vannak.

 

A másik baj hogy ma már boldog boldogtalan embernek van autója. Van akinek még több is. A műszaki karbantartásukat ne feszegessük, meg a hozzá nem értést, de ezek már önmagában nagyon környezet pusztító dolgok, hiszen nem csak üzemeltetni kell egy autót, azt környezetterhelés legyártani is, illetve gondoskodni róla később, hogy valamilyen szinten újra legyen hasznosítva.

 

Igazából nem tudom felfogni, miért autózik ennyi ember, s képesek araszolni a dugóban ahelyett, hogy valami értelmes alternatíva után nézzenek.

 

Érdekes az is, hogy az autósok jó része csak panaszkodni tud, milyen drága az autózás, meg állítólag rosszabb lett minden, aminek persze a Fidesz az oka szerintük. Nem értem igazából. Mégis ha annyira rossz lett minden, miért látni ennyi autót az utakon, amik többségében egyetlen ember ül, a vezető. Ráadásul ezek dugóban is araszolnak, dugót okozva. A kígyók kígyóznak, igaz? :) Tényleg felfoghatatlan a panaszkodás, ezeknek jobban fáj 2 lépés, mint tankoláskor fizetni, hiába panaszkodnak. Akkor meg miről beszélünk? Négyszáz feletti üzemanyag ár. De ha 500 lesz, akkor se fognak változtatni. Jó palimadarak, le lehetne róluk húzni több bőrt is.

 

A tendencia nagyon rossz. Lusta emberek, mozgás hiánya és a nagy környezet, ill levegő szennyezés megbosszulja magát. Örömmel jelentem, hogy én jó ideje már jóval kevesebbet autózom, s akkor ülök csak autóba, ha másképp nem oldható meg ésszerűen a közlekedés. De akkor is próbálom elkerülni a dugókat. Szerencsére munkámból adódóan se hajnalban, se éjjel v este nem érint a dugó mivel eleve nincs sok autó amerre járok, vagy már annyira késő van. Viszont mivel esélyes a munkahely váltás, valószínűleg el is kell gondolkodnom a jövőről. Elektromos vagy hybrid autó a megoldás, de ha az időjárás engedi legjobb megoldás a két keréken menni, nincs úgy dugó, s nincs nagy helyfoglalás az úton. Ugyanis hiába van nekem jó autóm, ami nem fogyaszt ha állok, de addig is csak ketyeg a drága időm a dugóban araszoláskor, arról meg nem is beszélve, hogy milyen káros az egészségre a dugóban araszoló autók kipufogógáza, ezt már szinte észre sem vesszük. Tehát megoldás kell!

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborjozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr1614230549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása