Civil traffipax újra..

2012.10.06. 06:47

Tegnap délután Borsfán mentem át, Bánokszentgyörgy felé tartottam. Van egy hosszú sík egyenes, ott egy buszt is megelőztem nyugisan, bár a km mutató épp elérte a 70-et, aztán kb. visszaálltam a szokásos óra szerinti 60-68 közötti tempóra, bízva abban, hogy az autó szerinti 68 a valóságba még nincs meg 65-66, ahonnan indul a 30ezres bünti...  Ebből mértek.

Folytatva amit az elején írtam busz előzés után jött ugye az enyhe bal kanyar (ez egy szerencsém is, mert mikor a buszt előztem akkor már elég biztosra mondom, hogy éppenhogy beleestem volna a 30ezres büntibe..)
Majd az emelkedő. Jöttek szembe is, de senki nem jelzett... Ezek vagy ilyen lámák, hogy nem tűnt fel nekik, vagy csak leszari alakok..

És hát emelkedőn mit tehet az ember, főleg hypermiler fejjel?? Hagytam a kocsit 5.-ben, óra szerinti 65-nél 1500at pörög, arra figyeltem, hogy ez meglegyen kb, üresen az autó így még simán, különösebb erőlködés nélkül lendületből felmegy, max a tetején kicsit vissza lassul 50-60 környékére. Észrevettem azt a kocsit messziről, de árnyékba állt, nem tulajdonítottam neki különösebb jelentőséget, mintha máskor is láttam volna már ott ilyen autót.. Mikor közelebb értem, akkor láttam, hogy benne van a sugárzógép meg egy hivatalos személy. Akkor már mindegy volt nekem, nem lassítottam, mentem úgy, ahogy eddig...(aztán kicsit később visszafordultam, hogy lefényképezzem) Úgyhogy most aggódhatok... Igazából szar érzés persze, de itt nekem most a bizonytalanság a legrosszabb, meg az, hogyha beleesek pont a 30ezer alsó határába, hiszen mehettem volna akár 75-tel is ami még szintén pont 30ezer.., efölött indul a 45ezres sáv. Bár ez se teljesen tiszta, mert valahol ez az 1 km/h is számít, és úgy írják hogy 65 km/h 30ezerbe esik, és a 75 km/h 45 ezer.. Ha határon van az ember, nagyon nem mindegy...

Úgyhogy ez most nekem egy nagyon jó teszt lesz, hogy vajon bemértek-e, vagy sem, jó-e az eddig alkalmazott vezetéstechnikám, mert oké, hogy gyorshajtok rendszeresen 10-15 km/h-t, de ez csak kicsit gyorsabb, nem veszélyesen, és az ésszerűség kedvéért. (városban üzemanyag-takarékosság, országúton a "lustulás" elkerülése végett, egy belső tisztulási folyamat részeként)

A méricskélő rendőröknek ajánlom a fogyasztási statisztikám, szerintem magáért beszél, főleg úgy, hogy április óta nem 70-80akat döcögök, hanem országúton is megyek már 100akat. De kurvára mindegy is mi van, érdekli őket? Nem hiszem. Ha fognak is valakit hozzám hasonló nyomorékokat, aki igazi veszélyes gyorshajtó, annak úgyis van blokkolója.

Nem fogok örülni, ha esetleg becsúszik ez a büntetés, következő posztban majd írok a bringámról, vettem egyet, tegnap vettem át. Pont egy drágábbat is nézegettem ~30ezerrel... De rájöttem hogy nincs olyanra szükségem elég nekem az egyszerűbb bicikli is... Ha most kapom a csekket, akkor el is ment amit megspóroltam biciklin...

Update: 2012. október 13-án szombaton Borsfán 14 órakor szintén láttam egy traffipaxos civil autót a lejtő aljába, ha jól emlékszem szürke H-astra volt.

süti beállítások módosítása