Kymco Vitality gumicsere

2021.11.21. 09:35

Ez az én városban rohangálósnak ideális, szuper megbízható 50-es robogóm megfutotta a 25ezer km-t. Hibája eddig csak az üzemanyagszintjelző volt, de nem sikerült megfelelőt kapnom bele és sok értelme sincs, mert elég gyenge megoldás, ez kivételesen nem az örökkévalóságnak készült :) úgyhogy továbbra is a km számlálót figyelem, egy tankolással 140 km-t szoktam max elmenni, annyit biztos bír. Illetve 24ezer km után elszakadt a kilométeróra spirál, amit gyorsan orvosoltam is; 3500 ft körül szereztem bele másikat. 

kymco-gumicsere1637315736149.jpg

Régóta terveztem, hogy 25-ezernél lecserélem a gumikat. Mikor vettem kb. 7 éve, akkor is szarok voltak, ezek mostanra már majdnem 17 éves gyári, kínai gumik, újkorukban sem lehettek jók, a hátsó már kopott is ezalatt. De nagyon lassan kopott. A tapadással volt probléma, hogy minimális döntésnél is ki akart menni alólam. Nem sikerült olyan gumikat vennem sehol, amit szerettem volna (BRIDGESTONE ML50), mindenhonnan rendelésem után az a válasz fogadott, hogy nem tudják beszerezni. Ezután két alternatíva maradt, ami árban elfogadható. A Continental Contitwist és a Mitas Touring Force. A Continental gumija "prémium" gyártóként már ránézésre is rettenetesen gagyi, amit alátámasztanak; az alacsony ára, a vizes felhasználói tapasztalatok, hiszen ilyen mintázattal hogyan tudná elvezetni a vizet? Ezért választottam a Mitas-t, annak legalább valamivel értelmesebb a mintázata, árban drágább, de jókat hallani róla. Régen volt ez a tuti gumi márka, mert olcsó is volt, és jó, most már árban is kezd a komolyabb márkákhoz felnőni. 50 km után már mondhatni bejárattam, szépen sikerült is ledönteni a motort oldalsztender karistolásig, úgyhogy jelentem: jó lesz. 

kymco-gumicsereimg_20211119_160701.jpg

Meg kellett már lépni ezt a gumicserét, a gyári nagyon gáz volt. Tudatában voltam mindig ennek, így nem történt baj. Furcsa is most, hogy bízhatok a gumiban kanyarodáskor, és nem kell lassan, függőlegesen motoroznom mint a cövek. 

süti beállítások módosítása