Kerékpárom!

2012.10.08. 19:59

Múlt hét szerdán munka után bementem a kerékpár szaküzletbe, és megrendeltettem azt a modellt, amit 1 hónap keresgélés után kiválasztottam, hogy nekem ez lenne a legidálisabb, árban, és tudásban egyaránt. Szinte tök véletlenül lett ez, az utolsó napokba gondoltam meg magam, mivel drágább kerékpárokat is nézegettem, s úgy döntöttem, mégsincs rá szükségem, főleg, hogy kipróbálni nem tudom vásárlás előtt, csak nagyobb a lutri... Pénteken már itt is volt, délután mentem érte! Igazából egy normális bringát akartam, ami jól felszerelt, megbízható, a külsőségek, dizájn nem különösebben érdekel - hacsak nem valami ronda, hiszen nem f@szverésre kell, hanem használni, egy eszköz. Két legyet üthetek egy csapásra; mivel ülőmunkát végzek, így előtte-utána megvan a kis sport, bemelegítésnek, és levezetésnek egyaránt. A hideg engem nem zavar, a testem termel elég hőt, ha tekerek, nem vagyok az a fázós típus, csak eső, hó ami eltántorítana a bringázástól, a hideg, a fagy biztos nem.

28"-as, tehát nagy kerekekkel, nagy vázzal, teljesen felszerelt bringa, ami még fontos volt nekem, a dupla falú felni, és mivel a láncdobálós bringákat is hülyeségnek tartom, hiszen mi az istennek kéne nekem minimum 21 sebességfokozat, ezért kutattam, s rájöttem hogy létezik olyan dolog, hogy agyváltó, ami egy sokkal megbízhatóbb, tartósabb, nagyszerűbb szerkezet (tehát drágább is), mint a láncváltó, és kevesebb fokozatokat tud. Nos, ebbe a bringába egy Shimano Nexus 3 sebességes agyváltó van, tehát az elérhető legkevesebb, ami létezik váltósban, de nekem tökéletes. Szeretem az egyszerű, megbízható, tartós dolgokat, és ez úgy gondolom pont ilyen. Lehetne benne több sebesség is, de eddigi tapasztalataim alapján bőven elég, tehát, ha ugyanennyibe kerülne a több sebis, akkor sem kellene. Nagyon jó a fokozatok elosztása, az 1-es könnyű, de persze nem olyan mint a monti 1-ese, tehát hegymászásra nem ideális - főleg mivel ez egy városi, azaz city kerékpár -, a 2esbe már egész jól lehet haladni kb. 30 km/h-ig ideális, belvárosban leginkább ez a két fokozat játszik nálam, a 3-adik meg hosszabb távon lehet kényelmes, és ahol nem kell félni, hogy kilépnek/kijönnek elém, mert ebben a sebességben elég jól lehet menni, szerintem olyan 30 felett ideális. Szóval nagyon tökéletesen el vannak osztva a fokozatok, nem is kell ennél több. Tudom magamról hogy a láncváltós bringámon se használtam igazából ki a 18 fokozatot, hanem 3-4-et használtam, a többi értelmetlen. Hát ezért is kellett nekem az agyváltó! :) Ma vettem ezt a kosarat rá 3500-ért, és a bringa ára így sem éri el a 60ezer ft-ot. Nagyon hasznos dolog ez, most mehetek vele bevásárolni is, meg belefér a táskám, így az nem izzasztja a hátam, sőt, még emellett is sok fér bele, mert a legnagyobb kosarat választottam ami a boltban volt :)

Összegezve: igen örülök, és szerintem ár-érték arányban jól választottam, semmi csicsa, de mégis elegáns, és a műszaki tartalom is rendben van :) Zsolti barátom azt mondta nekem, hogy őszre kellene festetnem a hajam, hogy ilyen cangát vettem, de attól függetlenül, hogy én nem külsőre választottam biciklit, én úgy érzem a stílusomat mégis tükrözi, egyszerű, viszonylag olcsó, jó = racionalitás a köbön! :)

süti beállítások módosítása