Fellélegezhetek! :)

2012.12.06. 14:48

Pont két hónap telt el a necces esemény óta. Elvileg 60 napja van a rendőrségnek értesíteni, de tudomásom szerint manapság egy- max. két héten belül jönni szokott az értesítés.
Szóval örülök, hogy megúsztam, szerencsém volt, még pont nem kerültem bele! :)

Régi nyárijaim így néznek ki
Egyúttal döntés született; a 10 éves nyári gumijaimat le fogom cserélni: nagyon idős, kemény, rideg már, a mintázat között repedezett. 3mm még van rajtuk ugyan, tehát messze van a kötelezően előírt 1,6 mm-től, de mindenki tudja, hogy már az 1,6os futófelület is nagyon könnyen felsiklik.
Ezeknek a gumiknak egy előnyük volt: annyira bekeményedett már, hogy szinte 0 kopással, és viszonylag alacsony gördülési ellenállással lehetett számolni, ami a fogyasztásnak is jót tett. :)


Sava Adapto 4évszakos gumit választottam kiváló ár-érték aránya miatt.

Hópihés jelölésű, ami annyit tesz, hogy azokba az országokba is használható, ahol a téligumi kötelező. Ebből, illetve a mintázatából is arra következtetek: annak ellenére, hogy 4 évszakos, hóban sem fog rosszul teljesíteni. Hazánkban, meg a világon mindenütt téligumi-lobbi van, ebbe most nem megyek bele, én a gumimmal egy jó döntést hoztam, arany középutat. Általában egyébként azok kritizálják a 4évszakos gumit, akiknek sohasem volt.

Már kb. 500 km-t tettem meg a Suzukival az új Maxlife olajával. Egész eddig nem láttam füstölni, de tegnap pamacsolt egyet indításkor. Nagyon kíváncsi leszek, hogy ezzel az olajjal változik-e majd később ez, mindenesetre olajcsere után 500 km erejéig még nem láttam semmit.

Toyotában is megvolt az olajcsere, a szokásos 0W-30-as Totálra, immáron harmadszor ugyanez az olaj került bele, mert árban is elérhető. Ami jó az jó. :) Viszont a gyári olajszűrője tovább drágult, durva ára van ennek a Kínába gyártott DENSO-nak!!

süti beállítások módosítása