Tudom volt valamikor egy fogadalmam... miszerint nem lesz ennyire negatív a blogom. Lehet mégsem változom... De egyik legjobb barátomat büntették meg 50.000 Ft-ra, mert balra kanyarodott ott, ahol tábla tiltja - Zalakomárban. Tény, hogy szabályt szegett, de két dolog merül fel bennem:
- mi indokolja azt, hogy balra ne kanyarodhasson be oda senki, mikor forgalom nincs akkora, hogy ezt megfogja?
- egy ilyen apróságért miért bírságolnak ilyen sok pénzre??

Valamint, ahova kanyarodott, abból az utcából is csak egyenesen, vagy jobbra szabad kifordulni. Ez megint mi? Térfigyelő kamera vette fel.

Komolyan ilyennel, és ilyen súlyosan kell szivatni a szerencsétlen magyar embereket? Nem elég, hogy szét van túrva, vagy szimplán szar az út szinte mindenhol, vagy ahol meg is csinálják, már újkorába sem sima az út (pl. Nagykanizsa - Rozgonyi u. alsó részén Sugár u. tól lefelé mentem - új és szar), de említhetnénk még a kintfelejtett táblákat, az indokolatlan STOP - táblákat...stb?

Tegyük a szívünkre a kezünket, mi is szabálytalankodunk. De hányszor követünk el olyan vétséget amivel veszélyeztetjük magunkat, vagy másokat? Jó esetben nincs ilyen, függetlenül attól, hogy több szabályt is megszegünk. Nagyon egyszerű példa, a STOP tábla esete: annyi helyen van ilyen ahol megállás nélkül, lassú gurulással is körül lehet nézni kell-e elsőbbséget adnunk valakinek. És nálunk a városban nem egy helyen van a közelükben térfigyelő kamera. Akkor most lehet kezdeni fosni, kinek jön majd a soktízezres büntetés, mert nem állt meg???
Nem akarok buzdítani senkit sem a szabálytalanságokra, de ahol lehet, egyszerűsítsük már le a közlekedést... és nem ettől vagyunk bűnözők, az igazi veszélyt például az ilyenek, és ehhez hasonlók jelentik...

Na pont ezért, mert a semmit nem jelentő dolgok miatt szarrá bírságolhatják a magyar embereket ülök szívesen az 50es robogómra, mert azon nincs rendszám (remélem jó darabig nem is lesz..), aztán b@sszák meg a térfigyelő kamerájukat, hogy ezen ilyen pofátlan módon zsebelik be a pénzt, amit aztán szétosztanak a tivornyázó cigányoknak. Tisztelet a kivételnek.

UPDATE 2013.07.12.:

Ez a kereszteződés is Zalakomár közelében van, ugyanúgy a 7-es főűton. Itt bárhonnan lehet balra kanyarodni, pedig ez veszélyesebb, mert itt a legnagyobb megengedett sebesség nem 50 km/h, hanem 90 km/h! Ráadásul hosszú egyenes van, ami sokakat még gyorsabb hajtásra buzdít. Ez is csak azt igazolja, hogy Zalakomárban az önkormányzat mennyire aljas kizsákmányoló módon szedi be az 50-ezreket ezért az apró szabálysértésekért, ami ráadásul nem is balesetveszélyes.

süti beállítások módosítása