Ez tényleg igaz. Szombaton Palinba belefutottam ebbe a mérőkocsiba, ami aznap délután itt is mért, ahol a kép készült: a Balatoni úton. A lényeg én Palinból jöttem a városba, előtte lemostam a szélvédőmet, mert maga az autó tiszta volt, csak a képernyő volt bogárkenődéses, én pedig szeretek tisztán látni. Kicsit siettem is, mivel épp megeredt az eső, le akartam rakni garázsba a kocsit.De óra szerint kb. 65-öt mentem. Úgyhogy nincs okom félni, még ha órám szerint 69-et elértem volna (bár ez már nagyon határ, nem jó "játék"), akkor sem, hiszen nem állítottak le később sem. Igazából az utolsó pillanatba vettem ezt az autót észre, mert előtte azt figyeltem, mennyire sikerült szépen letisztítani a szélvédőt. :) Természetesen nem lassítottam, csak rápislantottam a kilométerórámra, kb. 65nél állt, úgyhogy no para.

És eszembe jutott, hogy kb. 1 éve jártam hasonlóan civil traffival, de akkor féltem azért, mert emelkedő is volt, nem-e nyomtam jobban 69-nél, hogy ne erőlködjön nagyon 5.-ben. Aztán abból nem lett semmi.

A dolog érdekessége, hogy megnéztem a kép készítésének dátumát, és az is október 5-én volt! Tiszta véletlen, hogy ugyanazon a napon jártam hasonlóan, csak 1 éve. De most nem félek, mert biztos vagyok benne, hogy nem mentem gyorsabban, és abból nem lett dolog, ebből sem lehet mivel most egyértelműen közigbírság alatt vagyok, nincs akkora mértékű a szabálysértésem, hogy objektív felelősséget alkalmazhassanak rám.

Egyékbént ha nem tartanak fent, lakott területen mindig így az autó órája szerint minimum 60, maximum a 70 alá egy picivel lövöm be a tempómat, 50-nél nagyon unalmas, és így jobb neki az 5. sebesség. Bár belvárosban nem is rakok 5.-et.
5-ben csak akkor megyek ilyen kis tempóval, ha külvárosi szakaszon vagyok, ahol legalább 1-2 km hosszan lehet előreláthatólag megállás nélkül menni. Meg még akkor jellemző az 5., ha hosszú távon utazok, és lakott területre érek, akkor végigmegyek 5.-ben, csak akkor rakom vissza, ha szükséges.
Tehát a hypermiling technikám egyik apró részletét ezzel el is árultam; próbálok minél kevesebbet váltogatni. (persze nem úgy, hogy fokozatokat kihagyok..:)

süti beállítások módosítása