Használt autó piac

2014.10.15. 19:32

Most, hogy autós berkekben dolgozom, van rálátásom néhány dologra, amit eddig is gondoltam, alátámasztódott - leinformálódva egyes netes használtautó hirdetéseket... Nem kételkedtem abban, hogy a 4-5 évnél idősebb használtautó hirdetések 99%-ka átverés: tehát ami csak nyerészkedés, vagy próbálnak megszabadulni egy csődtömegtől. Nem jó érzés látni, mikor egy autónak egyáltalán nincs szerviztörténete, vagy éppen van, csak látszik, hogy pl. 250ezer km-ig volt össze-vissza hordva, majd 150ezerről újraindul a dolog, tehát nem elírás, onnantól van az "időszámítás", onnan ketyeg a kilométer számláló, ráadásul egy hibakód kiolvasás és egyéb javítások is felbukkannak.

Az is érdekes, mikor egy rendszeresen karbantartott, számlákkal igazolt karbantartásokkal rendelkező autónak a rendszámtábláját, mint azonosíthatóságát letakarják, és úgy hirdetik az autót. Én azt gondolom, ha valakinek nincs takargatni valója, akkor ez a rendszámtáblára is vonatkozik... Miért akkora titok a rendszám, ha nincs sunyiság? Valószínű azért, mert van sunyiság...! 

Vagy hogy idős orvos tulajnak miért csak egy 45-ezres szervize van bejegyezve a szerviztörténetéről a rendszerben a 9 éves autójáról 2007-ben márkaszervizből? Több bejegyzés nincs.. Orvosi fizetésből, orvoskedvezménnyel sem tellett ki a márkaszervizre? Érdekes, nem de? Az látszik, hogy valaki érdeklődött a gépkocsi után, mert az iménti napokban egy másik márkaszervizben volt állapotfelmérésen. Csak hab a tortán, hogyha azonos használati körülményeket feltételezünk (évi 23 ezer km), akkor a hirdetett 140ezer km-rel ellentétben már 200 felett jár az autó. Persze a körülmények változhatnak, csak ez is csalóka. Ahogy az egész használtautó piac 99% -ban egy hígfos, takargatás, hazudás. 

Meg amilyenek az emberek - leginkább hanyagok és kíméletlenek, nagyon kevés ember kezéből vennék szívesen autót. Tehát biztos lehet spórolni egy használt autó vásárláson, ha kifogja az ember, de én egyértelműen új autót vennék legszívesebben, mert nagyon rossz érzés tölt el, ha látom ami a használtautó-piacon folyik!

Ezért is maradok a jó kis 1,4-es benzines toyotámnál, habár nem szeretem a dízelt, de szívesen lecseréltem volna egy szintén 1,4-es ugyanilyen dízel corollára. De jobb nekem a békesség, kár lenne egy jó autó eladást megkockáztatni a rossz megvételéért. A jó kocsik családban maradnak, vagy drágák és azonnal el is kelnek. Azt az említett 1%-ot meg kurva nehéz kifogni.

süti beállítások módosítása