Sörös tapasztalataim v2.0

2014.11.12. 19:59

 

Volt korábban egy bejegyzésem, mely szerint a kedvenc söröm a Dreher Bak, de kedvenc még a Dreher Classic, vagy az Arany Ászok, meg a Lidl-ben is találni jó söröket - de azt már nem veszek. És azt is leírtam, hogy kizárólag üveges változatban vagyok hajlandó fogyasztani már, dobozosat véletlenül sem veszek, nincs jó íze. És hogy  legalább 5 % alkoholtartalom ildomos, alatta nem igazán sör a sör. Az Arany Ászok ennek alatta van, bár azt megiszom, nem rossz, de eléggé tömegcikk, és ez miatt is ilyen híg.

Idén nyáron is sörözgettem, ami kitolódott már őszi-téli időszakra is. Érdekes, eleinte nem is igazán szerettem a sört, nyári hűsítő italnak azért jól esett. Tudom, hogy mértékkel fogyasztva egészséges, valamint nyugtató hatású és jó étvágyat csinál. E három dolog miatt kedveltem meg mostanra, és mára annak ellenére, hogy régebben nem kifejezetten voltam oda érte, most már szeretem is ezt a keserű ízt. Sőt, vannak kifejezetten édeskés sörök, azokat annyira nem szeretem már - Lidl-es sörökre gondolok, jó-jó, régebben tetszett, ma annyira nem, de nem mondanám attól még rossz sörnek őket sem.

soproni1895.jpgÉrdekes módon a Soproni 1895 minőségi világos sör is kedvencem lett! Normális alkoholtartalom: nem is erős, nem is gyenge, pont ideális: 5,3 % Pedig 1-2 éve is kóstoltam ittam-ittam néha, meg olvastam a neten "sörtesztet" ahol nagyon dícsérték, néhol leszólták, mert kukoricadara került az összetevők közé - ma ismét "kukoricamentes" elvileg. Nos, én 1-2 éve nem igazán szerettem, nem is értettem, miért dícsérték, nekem nem ízlett, erős szénsavas sörnek tűnt csak. Mára vagy megváltozott az ízlésem, vagy a sör is, vagy mindkettő, de a Dreher Bak mellett ez a másik N.o. 1. söröm. Meg ugye a Dreher Classic, ami bennem mindig a nyár íze lesz. Télen jó kis nosztalgia egy ilyen sör. Ennek összetevői között fel van tüntetve a kukoricadara, emiatt sokan meg is szólják, de én akkor is szeretem. Sőt, szerintem az sem kizárt, hogy azok, amiknél nincs feltüntetve a kukorica, bizony azokban is jelen lehet. Tehát e 3 sör a kedvenc: Dreher Bak (barna 7,2%) , Classic (világos 5,2%) , és Soproni 1895 (világos 5,3%), de szigorúan ez az 1895-ös jelzésű, a sima Sopronit utáltam mindig is, egy hulladék tömegcikk azoknak, akiknek az ár a fontos, meg a név. - az én szélsőséges véleményem szerint! :)

dreherbak.jpg

Még egy fontos dolog. A sör hőmérséklete. Megfigyeltem már azt is, hogy a túl hideg sör sem jó. A túl hideg sör nem ízlik. Tehát vagy ideális hőmérsékletű legyen, vagy kicsit melegebb, de hidegebb semmiképp sem.

Ízlik még a Heineken is, de az 4 decisbe van, nagyon drága, marketing és profit gyanús húzás az, hogy a fél literest megszüntették, így magamtól ilyet nem veszek, max ha hiper-szuper akcióba lenne. Egyébként bátyámtól kaptam Beck's sört, az sem volt rossz, de ha vásárolok, akkor a fent félkövér betűkkel írt három fajtát preferálom jelenleg. Biztos vannak még jó sörök, de ami bevált, nem változtatok rajta, ameddig valami nem kényszerít rá, hogy változtassak (érezhető minőségromlás, túlzó ár stb.)

süti beállítások módosítása