A MOL pontgyűjtő akció keretében kedvezményesen lehet mostanában vásárolni OSRAM termékeket. Ha jól tudom ez egy jó hírű német gyártó, de egyébként én a németek iránt mindig is kissé szkeptikus vagyok, legalábbis ami a mai termékeiket illeti. Nem szeretnék belemenni az autóikkal is mi a helyzet, inkább csak egy apró dologra hívnám fel a figyelmet.

Nos tehát vettem ilyen égőt autóba, OSRAM SILVERSTAR 2.0 H7 12V 55W. Amiért vettem, mert szeretném majd kipróbálni, hogy tényleg erősebb-e a fénye, illetve meglepne, ha tovább bírná mint a normá izzó, hiszen ezek az emelt fényűek hamar fel szokták adni! Ezért nem is értem, mi ez a 2-szeres élettartam! Kutattam vásárlás előtt a neten, de nem találtam konkrét infót, mennyit bír egy ilyen, körülbelül hány óra, mindenhol csak a marketing rizsa, hogy 2x-annyit bír! 

Majd a használat úgyis eldönti, de érdekesség az egészben az, hogy a doboz hátulján az élettartamnál (Lifetime) a 2x-es élettartam ellenére rövidebb csík van, mint a standardnál, úgyhogy ez valahol ellentmondás! :)

osram-silverstar.jpg

Ugye milyen érdekes? Aki tudja a magyarázatot, ne kíméljen, írja le kommentben :) Ez elvileg made in Germany, úgyhogy kíváncsi leszek, milyen a német minőség.. De sokat nem várok tőle, ha már a dobozán is ilyen baki van.

Ja, és vettem LED égőt is Osramból. 2 db-ot a szobámba. Az egyik néha azt csinálja, mikor lekapcsolom, hogy szikrázik. Nem mindig, de jópárszor észrevettem, mikor lekapcsolom a villanyt sötétben olyan, mintha villámlana a szobámban. Érdekes, nem? :) Ez a "nagy" német minőség :) Bár ezen Made in Romania szerepelt, de akkor is. :)

Egyre inkább úgy érzem, hogy azt a világot éljük, mikor a jó nevű gyártók a régi hírnévből próbálnak megélni - főleg szerintem a németek - és némely ismeretlen gyártók olcsóbb termékei viszont képesek kellemes meglepetéseket okozni. Csak ugye minden egy nagy lutri. ...

Tanácsot senkinek nem tudok adni! :) 

süti beállítások módosítása