Következő telefonom...

2017.05.21. 10:35

Nézegettem a telefonokat, mi lenne jó, ami valódi telefon, de kicsit jobb a Nokia 130-asomnál, mivel abból a netet hiányolom - még ha nagyon nem is netezek telefonról - meg a kamerát is - amit szintén nem használok, mert van fényképezőm. Illetve MMS fogadására képes.

nokia216_01.JPG

Így esett a választás a Nokia 216-os telefonra, amiben jobb a 130asnál: MMS, internet, kamera. Persze csodát nem kell várni, az internet nagyon hitvány rajta, még facebook üzenetek olvasására is szinte alkalmatlan, a kamera sima VGA, elől, hátul vakuval. A vakuja zseblámpaként ennek is funkcionál, és a fénye erősebb azért a 130-asénál. Illetve a 130-as Nokia hangereje nem minden esetben volt elég a telefonáláshoz, hiába volt teljesen felhangosítva. Neten más negatív tapasztalatát is olvastam ezügyben. Az új készülékkel ez a problémám is megszűnt.

Sok hozzáfűznivalóm nincs, kicsit sajnálatos, hogy gyakorlatilag nincs klasszikus telefon a piacon, ami mondjuk egy Nokia E51 nyomába érhetne.

De a világ erre tart, vannak az okostelefonok, amik érintőképernyősek és mindenre jók, csak telefonálásra nem.

Vannak a klasszikus nyomógombosok, amik semmire nem jók, csak telefonálásra, de arra nagyon.

nokia216_02.JPG

Na, ez is ilyen, csak kicsit komolyabb a 130-asnál, egyébként szép kis telefon. Üzemidőre nyilván nem panasz a leírások alapján de érzésre sem: ugyanúgy BL-5C akksi van benne 1020 mAh-s, amit lehet jobban fogyaszt(ana) a kijelző, ha használnám, de nem igazán lehet telefonáláson kívül másra. :) Mellesleg lehet jobb is az energiahatékonysága. 

Tehát a telefonom marad továbbra is telefonálni hosszú üzemidővel, néha - ha nincs más - kis fényképezővel, jó zseblámpával, MMS fogadásra alkalmasan, és ha úgy akarom internet eléréssel. FM rádió, Zenelejátszó a korábbiba is volt, így természetesen ebből sem hiányzik.

nokia216_03.JPG

Egyébként úgy vettem ezt a telefont, hogy a Nokia 130-am meghirdettem 5.000-ért, gyorsan elment, és akkor már lecsaptam erre 12.500-ért. 

 

süti beállítások módosítása