Újévi Csobbanás 2018.

2018.01.02. 19:18

Idén elvileg a 7. Újévi Csobbanás volt, de nézőként voltam csak jelen. Ahogy mazsoláztam a korábbi képeket, videókat, nekem az első három volt szimpatikus, a negyediken, ami 2015-ben volt, már én magam is fürödtem. De olyan naggyá nőtte ki magát ez az esemény, hogy én jónak nem nevezném. Persze gratula a szervezőknek, mert nyilván van benne munka, hogy így sikerült felfuttatni. Csak nekem épp ezért nem tetszik. Elvesztette számomra azt a kellemes barátságos jellegét, ami valaha volt. Ez az egész már a pénzről és a képmutatásról szól. Meg a nyomorgásról... 

A pénzről, mivel a szponzorok és vendéglátók szépen, elnézve az árakat - talán kicsit pofátlanul is - kereshetnek rajta, de ez a kisebb probléma, hiszen mindenkinek meg kell valamiből élni.

Képmutatásnak tartom a "csobbanást", mivel sokan csak azért mennek be, mert ettől nagynak érzik magukat. Hihetetlen mennyiségű embertömeg volt a parton mint néző, és a többség okostelefonjával rögzítette az eseményeket. Már ez önmagában irritáló volt. Drónok a levegőben szintén.

De még a fürdőzők között is akadtak jó páran, akik szelfizgettek, holott valódi fürdőzés nem történt, csak bokáig belementek a felkavart, mocskos vízbe. Ezért mondom, hogy képmutatás, mert csinálják, vagy csináltatják magukról ezeket a képeket, mintha valami különleges dolgot tettek volna, pedig nem. És miért kell ez? Mert ettől ők nagyszerű emberek, megmutathatják másoknak a telefonjukon vagy facebookon. Ez a valódi képmutatás! Beteg!

Annyira sok ember volt, hogy az orvosi vizsgálatra macerás várni, ahogy az öltözködésre is, a part környékén lévő sár is zavaró, akkor a sok ember által felkavart víz szintén. Hát ha már tudnék se mennék bele rendesen. 

Komolyan, mi a jó ebbe?

Arról nem is beszélve, hogy aki ezt a csobbanást képmutatásból tette, akkor ha rendesen megfürdene veszélyben is lenne, mert aki nincs hozzászokva a hideg vízhez annak problémát is okozhat. 

Én viszont azért csobbantam annó, mert tényleg van egy leírhatatlan jó érzés, ami a megmártózás után elkap. Előtte is szoktam alkalmanként fürdeni hidegvízben emiatt, mert szeretem, néha most is elmegyek, hangulat és szabadidő kérdése az egész.

De ez a felfutott újévi csobbanás nekem kettős érzés, mert alapból ugyan szeretném, de a tömeg okozta elviselhetetlen körülmények, valamint a sok képmutató ember miatt nem tetszik már.

Arra gondoltam, hogy legközelebb lehet mégis csobbanok, de nem a tömeggel, hanem a strand bejárat felé eső partokon. Persze csak akkor, ha nincs befagyva a Balaton. Ezzel elkerülöm a kisöbölben lévő tömeget, a sarat, és hogy piszkos legyek a felkavart víztől. Így orvosi alkalmasságira se kell beállnom. Az engem nem fog zavarni, hogy nem kapok emléklapot vagy szponzori törülközőt. Mert nekem valóban az élmény a fontos nem az, hogy másoknak mutassam magam.

süti beállítások módosítása