Olyan ritkán írtam - el is vagyok csúszva, hiszen változások történtek. Bár nem hiszem, hogy sokan olvasnák a blogom. 

Szóval; Toyotát elvitték, jó kis autó volt, sajnálom, de racionális döntés volt eladni a "csúcson" ameddig még ilyen jó ára volt és nem kezdi ki a rozsda. Mert ennél az autónál max attól tartottam. Poloba átültem, bár ezt is én tartottam karban de még egy-két apróságot csináltam ill csinálok rajta. Kezdve ott hogy kitakarítottam. :) A fogyasztására kíváncsi leszek, mert szerintem biztos, hogy kevesebbet fogyaszt és jobban is megy egy leheletnyivel a corollánál.

kosorhegy-volgyhid-kereki.jpg

Majesty full szerviz megvolt, ha nem is egyszerre, de ahogy időm engedte tevékenykedtem: Új hátsó gumi, motorolaj, szűrők, fékfolyadék, hajtásolaj, gyújtógyertya, hűtőfolyadék. Még a gázmarkolatot szeretném megkenni, cserélni idővel a hátsó fékbetéteket, talán ennyi apróság van, amit szeretnék..

Ami nem tűnt fel vásárláskor, mivel nagymotoros múltam sem volt és nem száguldással kezdtem: 70km/h felett nyélgázon felpörgött, de nem gyorsult úgy ahogy kéne, ezt később éreztem, nagyon rossz volt és balesetveszélyes mert előzni sem lehetett így max lendületből. Ezért hát a szíjat kicseréltem, de szélességre jó volt még, viszont szerintem nem belevaló volt. Gyári mitsuboshi szíj, amit vettem, nem volt olcsó; 42 ezer, de a problémát megoldotta.

majaszikra.jpg

Még áprilisba születésnapomra megleptem magam egy kicsit komolyabb drónnal, mint a tello, szóval most motorozás & drónozás van jó időben szabadidőben, tiszta boldogság. :)

Illetve a napokban vettem az Intersparban 3250 Ft-ért egy Bosch kávédarálót. Korábban próbálkoztam itthon a régi kávédarálónkkal de visszatértem az őrölt kávéhoz mert nem szépen darált, vagy túl apró, de akkor is akadtak köztük nagyobb őrlemények, vagy eleve túl öreg volt. Annyira nem tetszik a gyárilag őrölt kávé, mert ki tudja mit darálnak mellé illetve az aromáját sem őrzi meg úgy, mint mikor én frissen darálom.

kavescuccok.jpg

És ez a kávédaráló nagyon jó áron volt ennyiért, úgy gondoltam adok még egy esélyt az általam őrölt kávénak. :)  Mert az is sanszos, hogy a mi régi kávédarálónk elég szar volt, hiszen az már több évtizede megvan, darált az mákot, cukrot, kávét mindent. Nem várom el az újtól, hogy tökéletesen egyformára daráljon, de azért a régi gépünknél biztos vagyok benne, hogy jobb lesz az eredmény.

 

süti beállítások módosítása