Az autó vásárlásom is küszöbön, de újat veszek, mert nyugalommal akarok lenni és hosszú távra tervezek. Persze attól még vannak használt autók is, amiket nézegetek, mert 100%-osan nem zárom ki.

Viszont kellene egy nagyobb motor is - de leginkább maxirobogó - amire nem akarok olyan sokat költeni, hiszen nem annyira létszükséglet, mint egy autó.

Ezzel kapcsolatban következők a tapasztalataim:

Köszönhetően az új rendszernek, le lehet informálni a járműveket. Sok infót nem tudhatunk meg róluk, mégis rengeteget segíthet az, hogy külföldről behozott-e, és mikor, illetve ha régebb óta van itthon a kilométer futása folyamatos-e, nincs visszatekerve.

Ilyen szempontból nagyon jó helyzetbe kerültem az autómmal, hiszen egy hazai, több mint egy évtizede egy tulajdonban lévő garantált km futású autóról van szó, ami ráadásul mindig, kivétel nélkül karbantartott. Noha 200 ezer futott km felett jóval kevesebb autó van eladó, ami persze nyilván nem valós, csak 200 alá szeretik tekerni az órát, én mégis úgy gondolom, hogy 200e km feletti autómmal is labdába fogok tudni már rúgni - köszönhetően a leinformálós rendszernek -  ha van olyan értelmes ember, aki nem csak a hirdetési paraméterek alapján tekint az autóra, hanem el is jön megnézni az állapotát.

Nos, szóval kell nekem egy nagy motor. Ezeknél azt vettem észre, hogy szinte kivétel nélkül külföldről behozott járművek. Nem is értem miért..? Itthon nem adnak el új motort???

A lényeg, hogy rengeteg hirdetést néztem, infóztam le. Ha valaki nem vállalja a rendszámát, az a szememben már több mint gyanús, főleg nem tudom mit képzel, hogy beleírja a hirdetésébe leinformálható, valós km, közben meg kitakarja a rendszámot! De majdnem ugyanilyen, ha pl egy 10 év feletti autón látok egy új RGA-s rendszámot, ha nem lenne, akkor is ugyanúgy sötét folt lenne az előélete, mégis ki tud leinformálni egy külföldön használt autót..?!?! És ki hiszi el, hogy külföldről behozott 12 éves "prémium" dízel autóban gyenge 200e km van?!?!

Sok hirdetést példának be tudnék ide tenni, melyik miért gáz... Erre nincs energiám, ezért csak egy érdekeset ragadnék ki most, és megindoklom, miért háborított fel. hasznaltmotor.jpg

Ez egy nagyon jónak tűnő hirdetés, szépnek tűnő motor, jó képekkel, egy friss "nagyszervizzel" hozakodik elő, azt sugallva, mintha egy jól karbantartott motor lenne, holott lehet égető szükség volt rá korábbi elhanyagoltsága miatt. Szubjektív dolog, ki mit hív nagyszerviznek, ez az én felfogásomban inkább egy kis szerviz. A hajtásrendszer felújításáról nem tett említést, ha már nagyszerviz volt...nyilván mert hozzá sem nyúltak.

Ne foglalkozzunk most ezzel. De: Ki a f..omat érdekli, hogy 50 éves tulajtól? Ez valami értéknövelő tényező kéne legyen..?!!!! Továbbmegyek, mert leinformáltam a gépet. Ebből kiderült, hogy tavaly májusban hozták be külföldről a motort. Tehát 2006-2018 májusig semmi lekövethetőség, 12 év, nagy idő. Az meg már több, mint gyanús, hogy a csóka 1 évet se használja, csinál rajta egy "nagy" szervizt, és el akarja adni. És ez nagyon jellemző, hogy ezek a külföldről behozott motorok gyorsan cserélnek gazdát. A meglepően alacsony futásteljesítményről ne is beszéljünk, alig látni 60e km felett... Gratulálni tudok azoknak, akik ezeket beveszik, meg az azoknak eladóknak is, akiknek sikerül megszabadulni tőle, hogy milyen hihetően elő tudják adni a dolgokat. 

Fárasztó, s bosszantó dolog a használt motor keresés.

süti beállítások módosítása