Nos, a piaggioval sikerült 4,2 körüli fogyasztást elérnem városi használat mellett, ez bő fél literrel több, mint amit elképzelek ilyen használat mellett.

De ez van, már dolgozok az ügyön, a kipufogóval is gondok voltak, a katalizátora kihullott a helyéről, az fojtotta, néha jobban, máskor kevésbé, meg a kipufot megrázva rendesen zörgött, így ki kellett venni, pedig nem szeretek ilyet tenni, de ez volt az ára annak, hogy jó legyen a dinamika, és talán a fogyasztásom is megjavuljon. Még pontos hegesztés vár rá, mert ívhegesztővel csak kilyukasztani/taknyolni lehet azt az anyagot így ideiglenes megoldás lett, aztán lefújom hőálló feketére, és tuti lesz remélem. A suzuki viszont ismét meglepetést okozott. :) Már 4 tankolás óta 5 liter alatt van az átlagfogyasztásom. Hihetetlen, komolyan mondom, főleg ezzel a puha keverékű gumival. Lehet hamar el fog kopni, de jól tapad és mégis meglepő, mert nagy fogyasztást várok tőle, de nem eszik vele sokat. Ez a puha rugalmasság meg az úthibák miatt is szerencsésebb mint egy nagyon rideg felületű gumi. A toyotán érezni is, most hogy felkerült a nyári, iszonyat kemény, mintha köveken futna az autó, pedig elég ballonos.

Tehát utolsó 663 km-en is 4,62 literes fogyasztást sikerült produlálni.

De most adatokat is írtam, mikor nem városba mentem, hanem kicsit többet kezdő és végállás felírásából a megtett km-ek, a 663 km-ből:
Let.haza 25
Zg 90
Zg és körny 100
Z.ap. és körny 100
Kt. forr. 70

összesen 663/385 km hosszabb táv jórészt városon kívül.

663/278 km rövidebb ill. városi-külvárosi autózások.

Szerintem ez kurva jó fogyasztás, 4,62 liter / 100 km úgy, hogy 40 %-ban városban volt használva, persze, 2-3 km-ekre ritkán volt beindítva, de voltak néha ilyenek is. Meg a jó idő sokat számít, hamarabb bemelegszik, lassabban hül ki. Kurva jó, na! :) Most már tudom pontosan, hogy elég vegyes körülmények között, de gyakori rövid távokat most is kerülve igen jól fogyaszt az autóm, még városban is. Illetve: igen jól vezetek. :) Ja és a klíma is ment, igaz eco módba használom, de legalább 100 km-t klímázva volt!

Elmúlt 2414 km-en 113,4 liter benzint égettem el a suzukiban, ami felfelé kerekítve
4,7 liter / 100 km
átlagfogyasztásnak felel meg! :)

Nem sietek, de a forgalmat sem tartom fenn. Takarékosan 70-80-al megyek, de ha olyan úton megyek, ahol nagyobb a forgalom, ill. kamiont észreveszek messziről a tükörbe akkor hypermiling OFF van, ne érjen utól, mert tudom, hogy ők nem, vagy nagyon nehezen/veszélyesen tudnának megelőzni, senki terhére nem szeretnék lenni sem veszélyeztetni másokat... Tehát a kulcsszó: tudatosan megyek.

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborjozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr595864091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása