A közút nem versenypálya!!!

2014.04.15. 17:23

A szívem szakad meg, mikor látom a képeket. Bár nem vagyok egy kifejezett autóbuzi, de majdnemhogy többre értékelem ezt a szép mercit, mint egy emberéletet.

http://totalcar.hu/magazin/hirek/2014/04/15/frontalis_utkozes_miatt_all_a_ferihegyi_gyorsforgalmi/

Azért, mert faszfejeknek menni kell, mert nem bírnak magukkal... emberéleteket kell tönkretenni, meg elpusztítani egy felbecsülhetetlen múzeumi értéket! Sajnos egyre több helyen találkozhatunk türelmetlen, ki ha nem én stílusú sofőrökkel, akik versenypályának nézik a közutat.

Elmondhatatlanul fájó ez nekem - meg szerintem minden értelmes embernek - hogy tényleg szaporodnak a sofőrök, és sok köztük aki túlbecsüli saját képességét, valamint "majd én megmutatom" stílusban vezet. Ne az autónkkal legyünk erősek, hanem azzal, amit emberi erővel képesek vagyunk teljesíteni. Ahhoz tudás nem kell, hogy nyomjuk a gázpedált. Persze gyorshajtáskor sokat számíthatanak a képességek is, de senkinek nincs joga ahhoz, hogy emberéleteket veszélyeztetve közlekedjen! Igen, biztos én sem vagyok normális, de az ilyen embereket én halálbüntetéssel sújtanám! Ahhoz, hogy ilyen kárt okozzon, elég nagy sebességgel kellett mennie. Álló autóba csapódott.. Tanulság? Senki nincs biztonságban! Pedig én bátorkodtam azt hinni, hogy a nyugodt vezetési stílusommal nagy baj nem történhet... De igen... Ha jön egy ilyen vadbarom, és nem tudok előle kitérni, engem is elkaszálhat! Rohadjanak meg a bunkó, türelmetlen, közúton versenyző autóvezetők! Nem szép dolog szidkozódni, de ez most nagyon felbosszantott!

Aki versenyezni akar, annak is lehetne rá módja olyan keretek között csinálni ezt, hogy csak magát veszélyeztesse, ill. azokat, akik ezt bevállalták!

Ez a szerencsétlenül járt OT mercis élete munkája ment most tönkre, és mi is szegényebbek lettünk egy történelmi csodával. Ahelyett, hogy a férgese pusztulna el, az értékek vesznek el. Ez az igazán szomorú dolog.

Friss műszaki

2014.04.14. 17:06

Múlt héten volt műszakizni a verda. Szépen kitakarítottam, lemostam, nagyon fullos külső-belső állapotba vittem oda, mind esztétikailag, mind műszakilag jól. Oda vittem, ahol 2 éve, előzőleg is volt. Két éve is kifújt a kipufogó középen, a sebváltókar alatt az illesztésnél, ezért bátorkodtam azt hinni, hogy nem fogják most sem piszkálni... Hát tévedtem.

 Ez a semmi művelet +3700 ft-ot jelentett nekem pluszba, a műszakival járó költségeken túl. Úgyhogy kis híján 24 ezret hagytam ott. Nem sok pénz az a 3700 ft (bár mihez képest, ugye, mert egy fullos éttermi ebédre 1 főnek bőven elég), de azért zavaró, mert ha tudom, hogy ez gond lesz, akkor megcsinálom én - de direkt nem csináltam, mert én szerettem így, a hangja is sportosabb volt :) 

Most viszont, hogy meg lett csinálva - tettek közé valamit, meg ilyen kenceficét is nyomtak - tény, kicsivel csendesebb, de továbbra is nyers hangja van, szóval gondoltam kifúj, hogy erről meggyőződjek biztosan: alámentem tegnap a garázsban, és továbbra is kifúj a kipufogó, igaz gyengébben, de akkor is kifúj - tehát mégsem sikerült jól megcsinálni 3700 ft-ért sem, ezt a jelentéktelen, 5 perces munkát, amire fél órát kiszámláznak. Ilyenkor örülök, hogy tanultam az autószerelő szakmát, mert ahogy itt is, úgy máshol is simán lehúzzák az embert pénzzel, és többet nem hagyok ilyennek esélyt előfordulni. De most ez miatt nem fogok visszamenni már reklamálni. Csak többet nem viszem oda műszakizni, és ennyi. 

baromszomszed1.jpgJa, meg mit tapasztaltam... új szomszéd van a garázssoron mellettem, alakított, nem tudom ki, de ha találkozom vele lesz hozzá pár kedves szavam..! Ez a baromállat annyira átfúrta a falat, hogy nálam ért ki a tipli+csavar, lehullott a vakolat, meg a téglából is darabok... De ez még mind semmi.. A patika állapotú biciklim állt ott, és leszórta teljesen szeméttel, a váltóra, a láncra, minden kapott belőle!

baromszomszed2.jpgbaromszomszed3.jpg

süti beállítások módosítása