A történet úgy kezdődik, hogy már régen voltam rally versenyen. (2005-ben utoljára). Nagyon bejönnek nekem ezek az események, és mivel most megadatott a lehetőség, időm is volt, és autóval annyira nincs messze, ezért a hétvégén 2 haverommal kiugrottunk Pécs környékére, ezalatt pedig itthon sznob találkozó volt, ami külön öröm, hogy nem kellett ennek közelében tölteni időnket. Indulás reggel 6-kor, érkezés este 8-kor volt.
Aszfaltos futam, eddig csak murváson voltam. Kíváncsi is voltam rá, elég tempós murvához képest.. Az elején esett is az eső, talán ez is oka, hogy túlvállalták magukat páran és baleset is volt azon a gyorson, ahol voltunk (meg sajnos máshol is), így etappá minősítették, az autók nem versenyeztek, csak végigmentek rajta. A balesetet nem láttuk, de mentőautót indulni igen. Aztán délután a szakasz ismétlődött, akkor már ment rendes verseny.
Kis leírás, képpel merre kalandoztunk:
Sajnos a pálya mellett nagyon nehéz volt menni, főleg nekem még a bokám miatt. A bal oldali zöld ponttól gyalogoltunk, a pirossal jelzett útvonalon (az a pálya, annak közelében vhol, néhol sajnos mellette, de próbáltuk a nagyon rizikós helyeket messzebb, biztonságosan elkerülni - ez volt az egészben a nehézség), a sötétkékkel jelzett pontig mentünk. (persze nem egyhuzamban...írom majd a részleteket) A fehér és a zöld pont közti távolság az kivételesen nem a pálya, csak ott haladtunk a pálya felé. A pálya egyébként pirossal van jelezve, meg világoskékkel (arra nem jártunk, csak bejelöltem hogy onnan jöttek a kocsik). A bal felső sárga pontnál egy szép domb tetején voltunk, ahol egész jól be lehetett látni az utánna következő kanyarokat a tó felé. Itt készültek képek, de csak a tájról, meg rólam :D

[...]
Jobbra kicsit lefele haladva sárga pont, pirossal a közepén egy parkoló, jó rész volt, ott sokat pihentünk, és nézegettünk, bár kép nem nagyon készült, csak 1-2 Historicos versenyautóról: Itt volt az a pont, hogy a kiadott térkép alapján azt hittük hogy a pálya közepén (körbe megy a pálya) túl vagyunk, legalábbis úgy tűnt aztán továbbmentük, gondoltuk arra hamarabb végére érünk. Mentünk... (az erdőben a tó mellett csak berajzoltam, nyilván nem pontosan így voltak és ennyi ill. ilyen. kanyar.) Mentünk-mentünk. Nincs még vége. Meg mégis biztos hogy ott voltunk előzőleg ahol gondoltuk? Hát nem. Kérdeztünk pálya mellett álló biztonsági embert, de fogalma nem volt :D

A kék pontnál is kérdeztünk ilyen embert, mennyire messze van már Abaliget, és kiábrándított, hogy nagyon, és utólag itthonról megnézve térképen tényleg. Elhittük az ember szavát, így visszafordultunk, arra mégiscsak rövidebb. De elég szar érzés volt, hogy ennyit idáig elgyalogoltunk, nem kevés, és még vissza is kell jutni, a pálya környékén, mert másfele nagyon nehéz menni, dzsindzsás, erdő minden volt, levágni elég esélytelen. Úgyhogy közben mentünk visszafele, a másodosztály versenyzett ezalatt, igen állat volt :) komolyan mondom jobban tetszett mint az I. , őrültek, igen bevállalósan mentek :yes: . Tehát a kék ponttól visszafordultunk, és haladtunk, míg a sárga pontnál melynek piros a közepe, az Orfűi tó mellett abban a látványos kanyarban több időt eltöltöttünk, és bár sok kép nem készült, de a többségüket itt lőttem, néhányat beteszek ide:



Később indultunk vissza, sárga pont piros közép következő ismét, ott dekkoltunk még a parkoló mellett, mint korábban is tettük már. Innen 4 órakor elindultunk, mire kiértünk a pályáról, a fehér ponthoz, arra már besötétedett. Azért is bíztattam a többieket hogy induljunk már 4-kor, mert elég parás, sötétben menni ahol nincs világítás sem, közvetlen versenyző kocsik mellett meg nagyon veszélyes lett volna végig haladni. A fehér ponton még keveset néztük sötétben az autókat, némelyik izzó féktárcsáját, de aztán eljöttünk.
Összességében: jó volt, csak kár, hogy baleset miatt törölve lett először, ill. azt nem értettem, hogyhogy 3x mennek végig a pályán 1 gyorsasági alkalmával. De lehet hogy ez az aszfaltos futam sajátossága, mivel a pálya "körbe" ment, murván nem megoldható ilyen, nem tér vissza magába a pálya. Majd utánnajárok.. :) Az egész túra jellegű volt, és fárasztó, hiszen ~15km-t biztos megtettünk, ami nem tűnhet soknak, de amilyen terepviszonyok között, az nem mindegy... meg nekem ugye még a bokám nem 100-as... De este nagyon jól aludtam :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborjozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr935863955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása