Szerviz

2009.06.26. 21:54


Vettem pár cuccot, amikre szükség volt. Gyári olajszűrő, mert az utánnyomottakba nem bízok meg. Gyári fagyálló, mert az előírásnak csak ez felel meg, és a piacon látva a többit azok nagyon silány minőségűeknek tűnnek, és szerintem azok is. Ezt lerendeztem a helyi hivatalos márkakereskedésnél. Nem volt olcsó mulatság, de tudtam előre, és más választás nincs, ezen nem szabad spórolni.

Ezután mentem a szokásos autósboltomba olajat venni.
A eladó meglepődött, hogy francia olajat vettem a japánba, nem érti miért pont az olajon spórolok 2 ezret mert nem érdemes. Amivel egyetértenék, de én nem az autó rovására vettem; semmivel se rosszabb mint a jelenleg benne lévő Mobil1 ESP Formula. Ő jobbnak tartotta a valamivel drágább Mobilt, én meg nem. A viszkozitás 5w30 ugyanaz hiszen ilyenbe kerestem, viszont a Total tudja az ACEA A5öt (egyébként API SL) , ami számomra fontosabb, mint a Mobil API SM minősítése, mellesleg A3-at tud.
Mindemellett objektíven szerintem nem lehet kijelenteni, hogy egyik jobb mint a másik, csak a hírnév miatt, mint ahogy az autósboltban a srác gondolta, aki egyébként jó fej és sokat szoktunk beszélgetni.
Apropó hírnév. Rally világbajnokságban a Peugeot, Citroen nem egyszer világbajnokságot nyert, tarol nagyon. Total a főszponzor. Ezek után nem hiszem, hogy szarabb olaj lenne mint a Mobil. Mindkettőt kiválónak tartom. Csak ezzel most jobban jöttem ki anyagilag.
A lényeg; úgy érzem jól döntöttem :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborjozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr645863960

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymous 2009.07.03. 01:07:26

Névtelen writes:

hát barátom, jó lehet ez kis párduckölyök... na majd megnézzük :)

gaborjozsef 2009.07.03. 12:07:31

biztos jó de a toyotánál nincsjobb :D és most ezen kijelentésemnél fogva elbuktam a lehetőséget hogy vezessem :D:D
süti beállítások módosítása