Életem Kymcoja

2010.10.18. 15:32

Megvan életem első Kymco robogója! :) Bár nem írtam róla de pár hete eladtam az aeroxot, és nagyon keresgéltem helyette valami fiatalabb robogót! Nem a kinézet meg a gyorsaság volt a szempontom most, hanem a használhatóság, a kényelem. Így a lehetséges jelöltek között nagykerekű robogó jött szóba mint a scarabeo vagy a liberty amik jók terepen is ill. valami normális 4üteműn gondolkodtam még. Többfele érdeklődtem, a scarák amik tetszettek mind elkeltek. 125ösbe nem mertem belevágni jogsi nélkül, viszont találtam egy nagyon patika 50-es agilityt ami gyakorlatilag nem volt használva, és 1 éves. Ritka, de tényleg van ilyen. Pont ilyen hirdetésre vadásztam, hát megnéztem, tudtam nekem ez kell :) A szállítást elintéztem, sajnos elég messze volt, Bpestig lábon vittem le. Régebben is szemeztem az agilitikkel, jókat hallottam róla, persze tudom hogy 50ccm-ben a 4ütem harmat gyenge, de legalább a fogysztásom jó :) Egy kétütemű sem hú de nagy durranás, de azért az érezhetően jobban gyorsul, meg megy végre. Viszont ennek most örülök mert egy környezetbarát motorom lett ami keveset fogyaszt, és olajra is kevesebbet kell költeni! :) Emellett kényelmes, halogén izzója van elől (sajna aeroxba gyárilag nem ilyet tesznek, nagyon szarul világít), tehát a kymco lámpája istencsászár, és korábban mivel mentem már ilyennel úgy tudtam nem fér be az egész sisakom az ülés alá, most kipróbáltam és mégis belefér...vagy rosszul próbáltam régen, vagy máshogy volt annak a belseje, ez jó! :)

Tehát összegezném mi tetszik: kényelem felhajtható háttámlával, erős lámpa, hangosan kattogó index (nem szoktam kintfelejteni az indexet, de aki kevésbé rutinos motoros azt leköti annyira a vezetés, és nem veszi észre hogy villog, szóval jó ötlet, így nyugodtabban oda merem adni másnak mert hallja is), csendes, kulturált járású motor, kis fogyasztás. Alkalmi vétel volt, olcsóbban vettem, mint amennyiért eladtam a sokat futott aeroxomat! :) Le is lehet csukni, csak a kép kedvéért hagytam nyitva, hogy belefér egy egész sisak, nem csak bili vagy robogósisak.
Kanizsáról már lábon hoztam haza, csak sajna megeredt az eső, így nálam életében először vizet is látott szegényke :( Egyedüli hibája, hogy ilyen őszi hidegbe jó darabig nem lehet vele elindulni, mert kevés dúsítást kap, gázra fulladozik, lefullad. Üzemmeleg motornál már jó, meg állítólag nyáron is. De ez nem probléma, mert az aeroxomnak is vásárlás után ugyanez volt a baja még melegebb időben is, azt meg tudtam csinálni, ez sem okozhat gondot, de legalább volt még miért alkudni :)

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborjozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr735863996

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pinyti 2010.10.19. 11:10:24

Fasza! :)
Ez már szinte termeli a benzint... :) És ha nagyon akarod, nyáron E85-tel is kipróbálhatod. Na akkor lesz igazán környezetkímélő...

gaborjozsef 2010.10.19. 12:10:46

Á, nem akarom, hátha nem jó a gumicsöveknek vagy felvizesedik, meg átfúvókázni sincs kedvem. Így is olyan keveset eszik hogy kár vele izélni :) spórolni ezen már úgysem nagyon lehetne :) max 4-5 ft-ot :) de a munka ráfordítás többe lenne.
süti beállítások módosítása