Katasztrófa

2011.03.18. 11:16

Tegnap Devecseren át vezetett az utunk. Láttuk a vörösiszap pusztításának eredményét, de képeket nem készítettem, tele van velük a net elég csak beleírni a hely nevét a keresőbe. Jelenleg is folyik a helyreállítás, nem akartam fényképezgetni emiatt. Ha már ott voltunk elmentünk Kolontár felé arra még durvább a helyzet, a tározót megnézni. OMG.. Persze ezt azok tudják csak igazán akik ott élnek.
Az a bosszantó ebben, hogy elkerülhető lett volna ez a katasztrófa, nyilvánvalóan emberi mulasztás okozta. Remélem a felelősöket minél hamarabb számon kérik és lesz megoldás, bár ezzel úgy érzem évtizedekre el lett rendezve az ottani föld és élővilág sorsa, ki tudja mire lesz rendben...

Szinte hihetetlen, hogy a 4-5 km-re távolabb lévő Devecseren a házak falán most is látszik kb 1,5 méter magasságig az iszap nyoma, aki ezzel találta magát szembe, mit érezhetett, mi lesz most, hogy elönti őket ez a szar!

Egyúttal a Japánokat is sajnálom, bár ugye ők felkészültek a lehetőségeikhez mérten maximálisan, mégis e szorgos kezek, alacsony okos emberek országa kapta ezt a hihetetlen pusztítást, ami viszont elkerülhetetlen volt, nem úgy, mint nálunk a vörösiszap-katasztrófa.

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborjozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr665864013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása