Fogyasztás elemzése!

2012.01.08. 18:47

Ismét elégedett vagyok a fogyasztással! 292-km-ből vetítve 100km-re 4,71 lett a fogyasztás. Az említett használatból kb. 20 km városi közlekedés, szóval abszolút elhanyagolható, de annyira azért mégse... Valamint kb. szintén 20 km országúton úgy, hogy 105-110 körüli tempót mentem. A váltások normál esetben, mikor senkit nem kellett előzni max 2500-3000 fordulat/percnél történtek (terep nehézségétől függően volt ez a maximális érték, hiszen pl. egy lejtőn már 50-nél is simán 5.-be rakható)
Fontos még megjegyezni, hogy előző tankolásnál kicsivel lett kattanás utánig nyomva a pisztoly, most viszont még kb. 1 literrel tovább ment, ami majd következő tankolásnál úgymond kompenzálódik, de a valós fogyasztás kb. 4,3 liter körül lehetett így most. Az utazó tempó pedig tényleg óvatos, nagypapás, 60-70-80 körül. Igazából ez a kis kocsi nem is nagyon való száguldozni, hiszen érezni rajta, hogy az utat sem fexi úgy, mint egy magasabb kategóriás járgány. De amire én használom, arra tökéletes. Továbbra is imádom a hosszú váltót (ami egyben mondjuk gátja is, hogy az autó "erősebb" legyen, de hypermiler fejjel ez a váltó tökéletes :) ), és a kis önsúlyt. Aki nem siet, az biztonságban is érezheti magát, hiszen az említett tempónál, bármi történjék is, könnyen le lehet reagálni a szituációkat is, ill. sokkal nehezebb bajba kerülni mint nagyobb tempónál. Szóval sokkal kevésbé kell figyelni :D De azért el ne aludjunk kérem!
Fantasztikus érzés, hogy nem sok más típusú autó van itt nálunk az országban, ami országúton kevesebb benzinnel beérné és így megy! :) Ajánlom ezt a cikket:
Országúton lenyomta a régi Suzuki a hibrid Toyotát - fogyasztásteszt
Mindezek tapasztalatában azért tényleg nagyon kíváncsi lennék, hogy az ezredes swifttel vajon mennyi lenne az ennyi, bár a technikai oldalát tekintve nem nagyon képzelhető el ennél alacsonyabb fogyasztás.
Titkos Klub társammal :)))

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborjozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr715864028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása