Zenei téma.

2012.11.17. 10:50

Aki jobban ismer - bár ilyenek kevesen vannak - tudják, hogy a zenei ízlésem nagyon sokrétű. Ezen túl is, megjelenésük szerint leginkább az mondható el, hogy a 70-80-90-es évek zenéit szeretem leginkább 2000 évvel bezárólag.

Nem azt mondom, hogy azóta nem voltak jó számok, de úgy érzem a 80-as 90-es évek "paradicsomához" képest nagyon silány a zenei kínálat.

És "új" zenék közül, tehát 2000 év után, aki ismer tudja, hogy a román előadók zenéit preferálom. Liviu Hodor, Akcent, Morandi, Inna, Dj Project stb. Amik mostanába futnak vagy futottak köztük voltak jók.

Ez az egész csak az eurovíziós dalfesztivál kapcsán jutott eszembe újra, a 2012-es magyar számot ismertem, és most hallottam csak a románok számát Youtube-on bogarászva.

Nem mondom, hogy egy isteni szám, de jó hangulatú, kellemes, pörgős muzsika, a klipje is jól sikerült! Nem első osztályú, de mégis tetszik! Ezzel szemben a magyar valóság: szar videoklip, lanyha muzsika, pont olyan búval baszott, mint a magyar valóság. Nem akarok a hazám ellen beszélni, de aki megnézi a videoklipeket, érteni fogja miről beszélek:

Szerző: gaborjozsef

2 komment

Címkék: zene

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborjozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr785864066

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bobi64 2012.11.24. 10:11:26

A kompakt diszkó euróvíziós száma tényleg lapos, sablonos és valljuk be unalmas. Tudnának ők jobbat is. A két fenti nóta viszont még nyomokban sem jó összehasonlítási alap. A román egy "havajdizsi" hangulatú bulinóta, a compact diszkó meg egy rockzenés "maivalóságos" zene. Ennyi erővel egy balladát egy hajtós skandináv-metál számmal is összehasonlíthatnánk. :)

gaborjozsef 2012.11.24. 10:11:58

úgy ahogy mondod. a búvalbaszott magyar valóság. azért tartunk ott, ahol. nekünk is havajdizsi kéne.
süti beállítások módosítása