Talán lejött ebből a postomból hogy nem vagyok teljesen elégedett a Windows Phone 8.0-val.Ezért úgy döntöttem, hogy meghirdetem a telefont, 5ezer ft-al az alatt, amiért én vettem. Hálisten így sikerült eladnom szombaton. Szuper telefon lenne a Lumia 520, ha előtte nem ismertem volna meg egy számomra jobb rendszert. Ha valamiről nem tud az ember, az nem fáj, de én már tudtam, hogy mennyire jó az Android, és fájt, hiányzott. (Érdekes, az elején utáltam azt is a sok macera miatt, mit, hogyan stb, de jobban megismertem, és rájöttem, milyen jó) Sokkal több támogatás jár az Androidhoz, ezért bármire találok megoldást egy ügyes programmal.

Már meg is rendeltem az új telómat, egy Alcatel S'Pop készüléket, december 30-án kapom kézhez elvileg. Valószínűleg ez tetszeni fog, a lumia és a pocket neo között van hardveresen, és a lényeg hogy Androidos. Nincsenek nagy igényeim, nekem ez a teló bőven elég lesz, sőt, így visszagondolva a pocket is elég lett volna, csak most mégegyszer nem akarok azt rendelni, egy kicsit jobb mégsem árt annál.

Közben megjavíttattam a Nokia 6230i-met, mivel hosszú idő után bemondta az unalmast, pin kód beírása után kb. háromszor egymás után újraindult, majd kikapcsolt. Másik kártyával, MMC nélkül, másik akksival, mindenhogy próbáltam, nem lett jó, így most, mire ismét szükségem lett egy normális telefonra, elvittem szervizbe, sw frissítésre, ami megoldotta, 2 ezer ft-ból most van egy jó telefonom. Már elképzelni is nehéz, hogy ezen hogy bírtam régen olyan sokat böngészni éveken keresztül, ma már nem menne. De telefonálni tökéletes, az üzemideje is frankó, ja, a 3. akksim benne, ami még nem sokat volt használva.. Hát igen. A régi jó technikák. Ráraktam a fősulis éveim végén vett újszerű állapotú eredeti nokia elő- és hátlapot, így most a gombsort leszámítva olyan, mintha új készülékem lenne.. Ezt használom, míg meg nem jön az Alcatel. Utána újra pihenőn lesz a drága. Nagyon tetszik nekem ez a klasszikus telefon forma. Ez az egyetlen telefonom, amit nem adtam el, és nem is tervezek, nálam marad. :)


Autókba meg olajcsere volt a múlt héten, sosem gondoltam volna, hogy hypermarketben fogok motorolajat venni, de így volt, véletlenül láttam meg, így kiárusítás alatt vettem Petronas motorolajokat, 4 literes 5W-30 toyotába 6000-ért, 5W-40-es a suzukiba 5000-ért, ajándék áron volt, minőségi API SM szintű motorolajok, ezt nem hagyhattam ki.

Toyotába 4,2 kell, úgyhogy a régi 0W-30ból maradék 4 decit még beletöltöttem + 3,8 liter Petronas, kövezzetek csak meg, amiért kevertem az olajokat kedves fotelfizikusok, persze nem a legszebb megoldás, de nem származik ebből semmiféle hátrány, a 0W-30-ast nem akartam másba beletölteni, felhasználás nélkül megsemmisíteni meg nem lenne szívem. Olajszűrő természetesen gyári, 15% kedvezménnyel vettem, de így is 2500 Ft volt.

Suzukiba 3,3 vagy 3,7 litert írnak, de nem tudom miért, nálam már 3 litertől fullon van mindig a szint..
A vásárolt 4 literes Petronas mellé vettem még 1 litert, legyen miből utántölteni, ne kelljen kevergetni más olajokkal, mert ha nem muszáj, azért én sem keverem. Gyári olajszűrőt vettem, pont feleáron kapható, mint a Toyotáé. Ez jó pont a Suzukinak. Statisztika elkészült; 3,7 liter olajat töltöttem pluszba 15 ezer km alatt a swiftnek, ebből 1,7 liter 5W-40-es, 2 liter 5W-30-as olaj volt. Tehát durván 4000 km-enként fogyott el az autóból 1 liter olaj. Tisztán 5W-40-es olaj használatával 6ezer km-re kalkulálok 1 liter olajjal. Tervem most az, mivel sok hidegindítás, rövid táv van a suzukival, hogy 10ezer km körül lecserélem az olajat, de az lenne az ideális, ha elfogyna a rátöltögetésre szánt olaj, és akkor cserélnék; erre reális esély olyan 12 ezer km megtétele után lesz, úgyhogy lehet kihúzom addig.

Röviden ennyi! :)

Ui.: úgy néz ki, hogy jövő áprilistól megszűnik a myopera! :cry:

Túl van misztifikálva az álláskeresés is. Bár egy egész ipar tömörült az álláskeresésre való felkészítésre, segítésre, de én azt mondom, add magad, aztán ahova kellesz oda úgyis felvesznek, ha nem, akkor nem, vagy van belső ismerős - sok esetben ez játszik. 

Tehát tök mindegy, mekkora dumát tanítanak meg, vagy hogyan formálják a személyiségedet. Ha meg van valami jó ötleted, pénzed, akkor ne legyél korlátolt gondolkodású, indíts saját vállalkozást, még ha kockázatos is. Előtte persze mérd fel a lehetőségeket, s csak akkor induljon, ha a kilátások pozitívak az adott vállalkozás számára, van rá fizetőképes kereslet, és a konkurenciaharc is vállalható..stb.

Általában ha bekerülsz egy munkahelyre többet látsz a dolgokból. Így abból is, hogy a nagy munkanélküliség ellenére, akit látsz "dolgozó" ember, de éppen alig van dolga, ráér szinte egész munkaidőbe dumálgatni, semmit se csinálni. Ha "jó" munkahelyen dolgozol, akár ötleteket, titkokat is felhasználhatsz a későbbi vállalkozásodhoz. Na de ehhez már nagyon profinak és szerencsésnek is kell lenni.

Ez a bejegyzés inkább azért született meg a fejemben, mert ugye rendszeresen böngészem az elmúlt majdnem 3 évben az álláshirdetéseket. Vannak, amik azóta futnak újra és újra felkerül ugyanaz a hirdetés, esetleg nagyon apró módosításokkal. De általában inkább ugyanaz.
Ilyenkor felmerül bennem; ennyire rossz a munka, nagy a fluktuáció, esetleg folyton bővítenek? Vagy csak önéletrajzokat gyűjtenek? Ezek közül a középső lehetőség a legvalószínűtlenebb. A többi kettő pedig nem jelent jót, hiszen szar helyen nem akar senki dolgozni, ha meg csak önéletrajz gyűjtés van, az ki tudja mikor hoz álláslehetőséget... Nem tudhatjuk, mi bújik meg a háttérben.

És a leg-leg fontosabb, tényleg ez ihletett meg a blogomban, hogy írjak kicsit az álláskeresésről:

"AMENNYIBEN FELKELTETTEM ÉRDEKLŐDÉSÉT, KÉREM, KÜLDJE EL FÉNYKÉPES SZAKMAI ÖNÉLETRAJZÁT A ......@GMAIL.COM CÍMRE, HOGY MEGTEGYE AZ ELSŐ LÉPÉST MAGYARORSZÁG 2012-BEN LEGJOBBAN FIZETETT SZEKTORA FELÉ!"

Mi az ilyenekben a vicc? Az, hogy nagyot - de inkább semmit - mondó dumákkal, komolynak ígérkező lehetőségre hivatkozva bedobnak egy ingyenes e-mail címet. Felháborító!

Ilyen mögött aztán komoly ember, cég állhat, ugye? És a munkaügyi központ oldalára is felkerülnek ilyenek.Az újsághirdetések azok meg még durvábbak, mivel ott bárki hirdethet.
Olyanra gondolok, mikor külföldre, felsővezetőnek keresnek valami tényleg semmtimondó, megfoghatatlan kiírásokkal - tehát ránézésre is amatőr módon ingyenes e-mail címekkel, semmi konkrét meghatározás, se hogy mi ki ez, mi ez, hogyan lehet elérni, utánanézni, csak egy ingyenes e-mail cím...

Hát tényleg vicc az egész!

Csak biztos van, aki bedől, sajnálom őket.

Windows Phone-os lettem!

2013.12.03. 15:05

Múltkor nézegettem a telefon árlistákat és megakadt a T-Mobilnál kapható galaxy pocket neon a szemem, mivel mindenhol 20ezer felett volt az ára, és aztán a T-nél egy rövid időre 13-ért volt kapható. Ezért próbaképp a SE Xperia X8-am feldobtam a netre, és tök véletlenül el is sikerült adni, így a lehetőség már abszolút adott volt egy új készülék vásárlására. Sokat filóztam rajta mi legyen, de gondoltam próba cseresznye, én szeretem a jó ár-érték arányú dolgokat, és ez az volt, bár tudtam, hogy bizonyos dolgokba butább ez a pocket neo mint az x8-am volt, de összességébe egy jobb telefon. Mégis úgy döntöttem, hogy nem tartom meg...Tudtam, hogy a kijelzőjének felbontása gyengébb, a kamera meg nem nagyon érdekelt, így nem is olvastam utána, csak próbakor volt lesújtó nem is a fényképező, hanem a videó, hogy 320x240 a maximális felbontás, mig az x8-am HD videókat készített. Nem szempont a kamera számomra, csak az összképbe számít bele. Az új Jelly Bean Android megszokást igényelt a régihez képest, de pár nap után egyre inkább leesett, hogy sokkal-sokkal jobb ez az új szoftver, mint a régebbi Android. Tehát a hardveres gyengeségeket leszámítva egy szuper telefon ez, mégis megváltam tőle.

Képbe volt még az Alcatel M'pop, de annak is hullámzott az ára, 38-ról 28-körüli értékre, de mikor rendeltem volna, akkor pont drágább volt, így kilőve. Aztán bár kínai, de elég jó tudású Huawei Ascend y300-at azért nem vásároltam, mert a T-Mobile oldalon rosszul volt az ár feltüntetve, akciós listán fent volt, de mikor a részletekben néztem úgy már ~+10-15 ezerrel drágább. Írtam is nekik, meg személyesen is érdeklődtem, személyesen azt mondták, hogy nincs készleten az országba sehol, és nem is lesz (így aztán már az ára sem érdekelt..), ezzel szemben most mégis rendelhető a telefon olyan áron, amilyenen szerettem volna. Na mindegy.

A lényeg, hogy ezek voltak képben, de egyik sem jöhetett össze a már említett okok miatt. Volt még egy lehetőség, Nokia Lumia 520-at leárazták, így azt vettem.

Mit is mondhatnék? Szintén nagyon jó ár-érték arányú telefonról beszélünk, egy igazán minőségi telefon, nekem csak ez a Windows Phone operációs rendszer nem a szívem csücske. Az ár-érték arányán kívül ami még vonzó volt számomra az az ingyenes offline Nokia Here navigáció. A Samsungon is teszteltem a navigációt, elmegy, csak a gyárihoz kell internetkapcsolat. Viszont az Androidra dögivel van másik navigációs app, így többet kipróbáltam, ami tetszett és ingyenes az a Mapfactor navigator - offline módban is használható. De már mindegy, hiszen nem Androidos telóm van.. :( Érdekesség még a gyári Androidos navinál, ámbár a Jelly Beannél írják cikkekben, hogy le lehet menteni a térképet, így offline módban lehet navigációt használni. Nem tudom, hogy én voltam-e túl béna, de nekem nem működött a navigáció internetkapcsolat nélkül, hiába mentettem le az adott térképet. Az, hogy látom magamat a térképen hol vagyok, merre megyek, az még nem navigáció.. Úgy tűnik tehát, hogy a gyári navinál Androidon is szükséges volt az internetkapcsolat az útvonaltervezéshez, hiába töltöttem le térképet.

A navigáció opciói/szolgáltatásain kívül ami szempont nálam; és ahogyan tesztelem az egy Nagykanizsa-Nagyatád út tervezése. Erre három lehetőség adódik. Böhönye felé ~65 km, jó út, de hosszú. Kaszó felé ~45 km rövidebb, de nagyon rossz út, nem érdemes arra menni. A harmadik pedig Csurgó felé ~55 km, én ezt preferálom, arany középút, rövidebb is, mint Böhönye felé, és az út se rossz, mint Kaszón át..

Sajnos a gyári Google navigáció is Kaszó fele vezet el, de a Nokiánál is a háromféle útvonalbeállítás közül kettő Kaszó felé, a harmadik Böhönye fele vinne el, tehát egyik sem tervezett engemet a számomra tetsző útvonalon elvezetni. Ami érdekes, hogy Nokiánál kiegyensúlyozott útvonalon Nagyatád, Kolozsvári utcát beállítva már Csurgón át visz, viszont próbáltam más utcákat is, hiába van ennek közelébe, akkor se vezetne el Csurgón át Nagyatádra, tehát érthetetlen számomra, hogy tud tervezni így is, meg úgy is.

Egy szó mint száz, a navigációt én így szoktam próbálgatni. Jó dolog, de nem árt hozzá a helyismeret, enélkül alsóbbrendű útvonalakra nem célszerű merészkedni, mert pórul járhat az ember, olyan rossz útra téved (mint mondjuk a kaszói, ahova betervez sok navigáció..). A "gyors" útvonalbeállítás meg inkább csak a haladhatóságra, haladás tempójára utal, tehát összességében, mivel több kilométert kell autózni, időben nem biztos, hogy az a leggyorsabb. Én mindenképpen azt vallom, hogy innen Nagyatádra menni Csurgón át érdemes, csak egyes navigációk nem kínálják fel ezt a lehetőséget, ez sajnálatos. Az X8-amon Igo MyWay volt, abban 4 féle útvonalbeállítás közül lehetett választani, nagyon profi és jól használható kis program volt, szerettem, mert az fel is kínálta azt hiszem a "gazdaságos" útvonalon a Csurgón át vezető utat. Mert hát én egy gazdaságos ember vagyok. :)

Így állok most. Kicsit bánom, hogy visszaadtam a pocket neot, ügyes, aranyos kis teló, amire kell, tökéletesen tudja, nekem nem olyan fontos az óriási kijelző, 3" elég lenne..és könnyebben elfér a zsebbe, kevésbé kell félteni is..
És most használhatnám a Mapfactor navigátorral. Ehelyett belenyúltam egy Windows Phone-ba. Nem egy drága telefon, és nagyon jó tudású az árához képest, de nem lett volna szükségem ilyen tudású telefonra. A pocket elég lett volna. De utólag már könnyű okosnak lenni. Nem vagyok csalódott, inkább csak olyan semleges érzésem van. Egyszerűen szubjektív megítélés kérdése; nekem az Android tetszett jobban, a felépítése miatt, meg mert jóval több merítési lehetőség van az alkalmazásokból. Pl. nagyon hiányolom Windows Phone-ra az Opera böngészőt!!

"Régi szép idők.."

2013.11.20. 10:50

 

 

Na öcsém, ez megdrágíjja!

2013.11.09. 07:38

Valahogy a MOL mobilos reklámra akadtam, molló - mondogatják benne. Hogy mire jó ez, nem tudom. Ennyire ötlettelen, semmitmondó reklámokkal is lehet találkozni, ez a lesújtó. És ekkor jutott eszembe egy sokkal kreatívabb reklám, amit ugyan csak az interneten láttam korábban, de fontosnak tartottam reflektálni a Molnak ezzel a videóval. Nem gondoltam volna, hogy egy ilyen tőkeerős cég, mint a Mol, ennyire gatyi videót tud csinálni, mint ez a mobilos. Inkább meg sem mutatom azt, aki nem ismeri rákereshet, én inkább azt prezentálnám, milyen a jó reklám, szerintem:

 

Fürdőzés a hideg vízben

2013.10.24. 20:20

Korábban is szemeztem már a gondolattal, hogy az újévi jeges csobbanáson részt vegyek. Igaz, ott sokan nem mennek bele nyakig, csak térdig. Én nyakig szeretnék. Idén eddig 14 fok illetve az alatti hőmérsékletű vizekbe 3 alkalommal fürödtem. Sima ügy volt eddig mindig. Ez alapján azt merem mondani, hogy 8 Celsiusfokos vízbe még meg fogok tudni fürdeni nyakig, azt érzem, ennyi biztos van bennem. De hogy hidegebbe, azt nem tudom. Mindenesetre azért edzem magam hozzá és a zuhanyzóvizem is mindig csak langyos, akkor jó, ha nem párásodnak be utánam az ablakok. :) 

Mire jó ez az egész? Lehet hülyeségnek tartani, de szerintem edzi is a szervezetemet. Ellenállóbbá tesz a betegségekkel szemben. Eleve nagyon jó érzés a tiszta vízben fürdeni, mikor már rég senki nem áztatta fel magát benne. :) Vannak pillanatok, mikor nem tudnék benne megfürödni (pl reggel ébredés után), de van, amikor meg úgy kívánkozom bele. Kis lemosakodás és simán benne vagyok. Eddig 5-10 perc volt a fürdés ilyen hőmérsékletű tóban. (simán bírnék többet is, csak az már nem lenne túl egészséges szerintem - sőt, fagypont körüli vízben 2-3, max 5 perc elgé lesz) Elején mintha égetne, aztán megszokja a szervezetem, kissé lehül, kipirul a bőr, ahogy kell. Ingyenes barnulás! :D Lásd a képen, ma készült :) És a végén, mikor kijövök az a legjobb érzés. Utána még később olyan érzés is elkap, mintha az egész testemet bekentem volna valami hősítő mentholos valamivel. Kellemes, komolyan! És érdekes, mert nem érzem hidegnek a vizet, persze először kicsit kellemetlen tud lenni, de nem mindig, és nem sokáig, és nem is hideg amit érzek. Libabőr rajtam sosem lett eddig az ilyen hideg fürdéseim alatt. Leginkább csak akkor szoktam libabőrös lenni, ha van egy iszonyatosan jó zene, amitől kiráz a hideg, vagy ha valaki úgy ér hozzám, esetleg ha beteg vagyok...ami ritka. Fázás miatt nem jellemző nálam.. :)

A lényeg most az, hogy hetente passzióból megfürdök a hidegben, mert jó érzés, és tovább gyúrhatok vele a még hidegebb mártózásra. :) És ellenállóbbá teszem a szervezetem, plusz az energiával is spórolok! :)

Még valami: megfázás. Természetesen nem fázok meg az ilyen fürdőzéseim alkalmával. A megfázás nálam - és szerintem legtöbb embernél - úgy alakulhat ki, ha dolgozik a test, izzad, befülled mert fel vagyok öltözve, majd levetkőzök és/vagy hideg helyre megyek. Ilyenkor nagyon jól esik a hűs levegő, de ekkor lehet megfázni. Tehát mi a teendő? Vagy izzadni tovább, de nem levetkőzni, vagy amikor még csak csírájában érzem, hogy kezd melegem lenni - ha még akkor ledobok magamról pár ruhát, és úgy folytatom, akkor nem fázok meg - persze csak ha így is tud "fűteni" a test.

Talán eddigi évekhez képest idén sikerült a legtöbb sört meginni, és sokfajtát megkóstolni. Nem vagyok egy sörszakértő, így a "testesség" meg egyéb jelzőket sem használnám. Ezeknek a dolgoknak a megítélése egyébként is szubjektív dolog. Az viszont tény, hogy a magyar lakosság nagy része árérzékeny, és inkább az olcsó, gyenge minőségű söröket választja.

Olcsó sörök között is van különbség. Én például úgy vettem észre hogy a Lidl-nek egész jó sörei vannak, jó áron. Hol készülnek, azt nem tudom, de némelyik lehet lengyel vagy cseh sör is. Nem szeretem az ízesített söröket, így nálam a sör az sör, ha akarnám, én is tudnék mellé limonádét önteni, így azokról nem szól a cikkem. Tehát egy jó áras*** söröm a Lidlben a szűretlen Argus (5,7%) Semmi csecse a csomagoláson, viszont dombornyomott üvegben van. Sajnos nem visszaváltható. Ez nálam hiba, még ha olcsó is, inkább legyen beválthatós üveges is. Itt jön képbe még egy elvem: bár ezidáig jórészt dobozos sört ittam, de a jó sört azt nem dobozba illik tölteni ("dobozíz"), hanem üvegpalackba. Örülök, hogy sok helyen az aludobozt visszaveszik 2 ft-ért, kár, hogy ezzel a nagy sörivók többsége mégsem foglalkozik, és szanaszét dobálja a szabadban az aludobozt, de a sima hulladékosba se tartom jó dolognak. Nem sok az a 2 ft, de nem is amiatt kell visszavinni, hanem azért, hogy ne szemét képződjön belőle, hanem újrahasznosítás alá kerüljön. Ez mindannyiunk érdeke.

Eddigi írásom alapján tehát kiderült, hogy fontos a környezetvédelem, és a jó sört azt üvegbe töltik, valamint, hogy olcsó sör is lehet jó ízű. És még egy fontos paraméter; a jó sör számomra olyan, ami legalább 5% körüli, de lehetőleg 5%-ot meghaladó alkoholtartalommal bír. Visszatérve még a Lidl-es sörökre inkább azokat, mint más ismeretlen gagyi söröket. Viszont magában a Lidl-ben sem bízom annyira, tehát finom a sör, és összetevők alapján is megfelelő, de mégis valamiért tartok tőle, nincs-e benne valami turpisság. Ergo fenntartással kezelem, és mint írtam is rendszeres fogyasztásra nálam más adódik.Főleg, hogy van jó magyar sörünk, kevés ilyen büszkeségünk van, de a nagy kedvencem a Dreher Bak, barna sör. (7,3%) Nekem ez az abszolút győztes, a sörök söre! Konkrétan itt Kanizsán csak 1 helyet tudok, ahol lehet venni. Pedig ez egy marketing nélküli sör, nem olcsó - csak az átlaghoz képest persze -, de a minőségéhez képest a 240 ft + üveg ár még mindig baráti. Több díjat is elnyert sörről van szó. Nekem ez az abszolút kedvencem. Nem tudom elmondani miért jó, talán a kissé karamelles kávészerű íz, az édes és a keserű harmonizálása, de finom. Érdekes, hogy 1-2 éve simán megittam, de nem szerettem ezt a sört. Azóta vagy változott és finomodott az ízlésem, vagy valamit változtattak rajta. Az biztos, hogy ebbe a sörbe nincs kukoricadara, kukoricagríz, vagy egyéb olyan anyagok, amikről sok internetes fotelfizikus úgy gondolja; nincs helye a sörben.

Én azért nem vagyok annyira előítéletes a kukoricával, oké, hogy olcsóbbá s egyszerűbbé is teszi a sörgyártást, de lehet más oka is, esetleg jobbá teszi a sör állagát valamilyen módon - nem vagyok szakértő, szóval nem tudom. Nem is szokott nekem feltűnni, leginkább csak ha a dobozán látom az összetevők között. Így ha további kedvencet kell megjegyezni, akkor említhetem a világos Arany Ászokat, kicsit gyengébb alkoholtartalommal, de kukoricadarával, teljesen elfogadható sör szerintem, világosok közül a kedvencem. Továbbá neten böngészve láttam sokan megszólták a Dreher Classicot, ebben is van kukorica, de ezzel sem volt semi bajom. Ezt a három fajtát preferálom, de No.1. a Bak. Csak érdekesség; mindegyik kedvencem a Dreher Sörgyárak Zrt. terméke. Nem említem meg, melyik fajtákat nem szeretem, mert nem akarok senkiből sem ellenérzéseket kiváltani. Én csak azt írtam, amiket szeretek, és jónak találok. :) Az biztos: 4% alkoholtartalom alatti olcsó söröket nem vettem, és nem is fogok, mert az már tényleg nagyon az alja kategória.

Még valami: A sörösüveget mikor kiürült, öblítsük ki 1-2-3 deci vízzel, és igyuk meg. Ezzel egyrészt kellő tisztasággal tudjuk leadni a kifogyott visszaválthatós üveget, másrészt gyakorlatilag minden csepp sört ki sikerült nyerni belőle. :) Harmadrészt pedig, mivel vízhajtó a sör, az alkohol, rögtön pótoltunk egy kis tiszta vizet a szervezetünkben! Egészség felsőfokon! :)


***Jó áras: csak akciósan volt jó áras, 110-ért vettem, amúgy 200, szóval átlagos áron van, inkább már árban is a jobbakhoz közelít...így még szerencse, hogy tetszett.

Ez tényleg igaz. Szombaton Palinba belefutottam ebbe a mérőkocsiba, ami aznap délután itt is mért, ahol a kép készült: a Balatoni úton. A lényeg én Palinból jöttem a városba, előtte lemostam a szélvédőmet, mert maga az autó tiszta volt, csak a képernyő volt bogárkenődéses, én pedig szeretek tisztán látni. Kicsit siettem is, mivel épp megeredt az eső, le akartam rakni garázsba a kocsit.De óra szerint kb. 65-öt mentem. Úgyhogy nincs okom félni, még ha órám szerint 69-et elértem volna (bár ez már nagyon határ, nem jó "játék"), akkor sem, hiszen nem állítottak le később sem. Igazából az utolsó pillanatba vettem ezt az autót észre, mert előtte azt figyeltem, mennyire sikerült szépen letisztítani a szélvédőt. :) Természetesen nem lassítottam, csak rápislantottam a kilométerórámra, kb. 65nél állt, úgyhogy no para.

És eszembe jutott, hogy kb. 1 éve jártam hasonlóan civil traffival, de akkor féltem azért, mert emelkedő is volt, nem-e nyomtam jobban 69-nél, hogy ne erőlködjön nagyon 5.-ben. Aztán abból nem lett semmi.

A dolog érdekessége, hogy megnéztem a kép készítésének dátumát, és az is október 5-én volt! Tiszta véletlen, hogy ugyanazon a napon jártam hasonlóan, csak 1 éve. De most nem félek, mert biztos vagyok benne, hogy nem mentem gyorsabban, és abból nem lett dolog, ebből sem lehet mivel most egyértelműen közigbírság alatt vagyok, nincs akkora mértékű a szabálysértésem, hogy objektív felelősséget alkalmazhassanak rám.

Egyékbént ha nem tartanak fent, lakott területen mindig így az autó órája szerint minimum 60, maximum a 70 alá egy picivel lövöm be a tempómat, 50-nél nagyon unalmas, és így jobb neki az 5. sebesség. Bár belvárosban nem is rakok 5.-et.
5-ben csak akkor megyek ilyen kis tempóval, ha külvárosi szakaszon vagyok, ahol legalább 1-2 km hosszan lehet előreláthatólag megállás nélkül menni. Meg még akkor jellemző az 5., ha hosszú távon utazok, és lakott területre érek, akkor végigmegyek 5.-ben, csak akkor rakom vissza, ha szükséges.
Tehát a hypermiling technikám egyik apró részletét ezzel el is árultam; próbálok minél kevesebbet váltogatni. (persze nem úgy, hogy fokozatokat kihagyok..:)

 

 

Nagykanizsának van büszkesége is. Ez az. Rengetegen voltak idén úgy is, hogy a helyszín kiterjesztésre került - alig fértünk el. Nem tudom nem megemlíteni, hogy az egerszegiek is elég egyértelműen ennek ellenpárjaként rendezték meg a szüreti fesztiváljukat erre a hétvégére téve. Sőt Keszthely is készült valamivel. De lényegtelen, eltörpülnek ez mellett, mert ezen évek óta ott kell lenni, a hangulat oltári :D Jó borok, változatos programok, dödölle.. én vadpörkölttel eszem. Sokat nem tudnék írni róla.. pénteken a Beatrice koncert hatalmas volt Nagy Feróval, pedig sok számát nem ismerem, de igen jó arc. Pár videót kiteszek ide ami természetesen itt nálunk készült:

Az indukciós hurokról...

2013.09.07. 07:40

Kis adalék a múltkori bejegyzésemhez.

Tegnap este 11 óra körül vagy utána jöttem haza az említett szakaszon, Kinizsi utca felől. Ott van hurok, de a szemből jövő oldalon nincs. Már említettem is, hogy ez a rendszer gyenge pontja, ilyet hogy csinálhattak..?

No, lényegtelen ez most, az a lényeg, hogy Kinizsi utcából jöttem robogóval, a hurok fölé álltam, direkt figyelmesen megnéztem hol van még sötétben is, de csak nem váltott át a lámpa..autós meg nem jött az én irányomból.. Így erre ráuntam és átmentem később a piroson. Pedig letámasztottam a motort és a gyalogos lámpához is odaballagtam, megnyomni a gombot, csak a probléma az, hogy az én utamat keresztező lámpához szól, nem pedig a velem párhuzamosan közlekedőkhöz.. Szóval a gyalogosoknak is szabálytalankodni kell néha..

De azért ez durva, nem? Csinálnak valamit, és nem működik a közlekedés minden résztvevőjére... Viszont ha a rendőr ezt észreveszi, úgy megbüntet, mint tette ezt az egümotors-os fórumozó Nagyapa úrral, tehát a szankció mindenkire érvényes...

süti beállítások módosítása