Vezetni nem indulatból kell!

2013.08.11. 21:07

Megyek ma 90km/h-val lakott területen kívüli úton, külső sávba (kapaszkodósáv volt), és látom, hogy az enyém megszűnik, kint a tábla.. index balra, és megyek a belső sávba, ahogy kell. Mögöttem egy yaris van, a tempója alapján nem akart megelőzni, simán bementem eléje, viszont mögüle kivágott egy ford galaxy, és a tuskó jobbról előzött meg mindkettőnket, nekem épp, hogy befért, ráadásul szembe is jött autó. Ez a barom meg nyomta a dudát, és miután elém került, kidobott egy kilapított aluminium sörösdobozt. Nem volt szerencséje, mert nem érte az autómat, viszont tapasztalatnak jó, mekkora állatok vannak. Jó tanács mindenkinek: a közlekedést nem indulatból kell művelni. Persze, utána eredhettem volna, de nem történt baleset/sérülés, így minek? Ha leállt volna valahol előttem, akkor viszont biztosan megálltam volna én is, és akkor már indulatosan, de elbeszélgettem volna a baromállattal.

No hát ilyenek vannak... Lassan érdemes lenne elgondolkodni egy fedélzeti kamera beszerzésén, egy ilyen felvételt oly szívesen juttattam volna el a rendőrségnek, mert egy dolog, hogy veszélyesen közlekedik és szabálytalanul, de hogy a másikat le akarja dobni a sörös dobozzal... Azért ez nálam kiverte a biztosítékot.

Szent parlagfű!

2013.08.07. 11:14

Tegnaptól én is parlagfű fogyasztó vagyok! :) Persze nem minden nap, de azért néha beviszem az étrendembe. :) Olivával meglocsolva, zölden, mint a salátákat. Jó szar keserű íze van... De azt szokták mondani ami nem finom az sokszor nagyon egészséges. Majdnem sajnálnám, hogy írtják az emberek, de annyi van, hogy inkább én is irtom. Arról viszont nem szegény növény tehet, hogy allergiásak rá az emberek. (és hogy miért alakult ez ki? a városi élet, az autók és az ipari környezetszennyezés..) Viszont ezt az allergiát magával a növénnyel is lehet kezelni, akár gyógyítani.Én a parlagfüvet nem gyógyításra alkalmazom, egyszerűen csak immunerősítés, az egészségcentrikus élet részeként fogyasztom.

Minden okkal történik??

2013.08.05. 10:57

Tegnap figyelmetlen voltam... Tárcsafékzárat elfelejtettem levenni, ráadásul hátrafele indultam el a motorral, így a sárvédőbe csapott bele..(máskor is voltam sajnos figyelmetlen, akkor előrefele bumm a féknyeregbe, de az erősebb anyag..) Azt hittem teljesen eltörött de csak egy darab tört le a sárvédőmből, valamint az azt tartó konzol elhajlott kissé.

Sajnáltam, hogy lehetek ilyen figyelmetlen, de sokat nem bosszankodtam rajta. Szemléletváltás... Ennek így kellett történnie, máskor jobban figyelek, meg egy lehetőség számomra hogy megoldást találjak a javításra...

Kicsit kellemetlen, mert ami letörött darab nem csak simán odailleszthető, hanem kicsit hajlítva kell befeszíteni a helyére ami magától nem marad ott, csak ha a ragasztó megfogja... Tehát a hegesztéssel javítás úgy érzem itt felejtős.

És itt jön képbe a szakközépiskolai egyik munkám, a párhuzamszorító alkalmazása. Sikerült a sárvédőn egy olyan fogást találni, hogy mindent a helyére lehetett illeszteni, sehol nem "maradt el". Ez ugye, mivel hajolva/feszítve kellett a helyére ragasztani a darabot, nem volt egyszerű, de sikerült..

Hát ennyi a kis történet, sajnálom, hogy így járt, de nem lehet minden makulátlan. :( És végre hasznát vettem a párhuzamszorítónak, mintha csak erre lett volna méretezve.. :)

süti beállítások módosítása