Az indukciós hurokról...

2013.09.07. 07:40

Kis adalék a múltkori bejegyzésemhez.

Tegnap este 11 óra körül vagy utána jöttem haza az említett szakaszon, Kinizsi utca felől. Ott van hurok, de a szemből jövő oldalon nincs. Már említettem is, hogy ez a rendszer gyenge pontja, ilyet hogy csinálhattak..?

No, lényegtelen ez most, az a lényeg, hogy Kinizsi utcából jöttem robogóval, a hurok fölé álltam, direkt figyelmesen megnéztem hol van még sötétben is, de csak nem váltott át a lámpa..autós meg nem jött az én irányomból.. Így erre ráuntam és átmentem később a piroson. Pedig letámasztottam a motort és a gyalogos lámpához is odaballagtam, megnyomni a gombot, csak a probléma az, hogy az én utamat keresztező lámpához szól, nem pedig a velem párhuzamosan közlekedőkhöz.. Szóval a gyalogosoknak is szabálytalankodni kell néha..

De azért ez durva, nem? Csinálnak valamit, és nem működik a közlekedés minden résztvevőjére... Viszont ha a rendőr ezt észreveszi, úgy megbüntet, mint tette ezt az egümotors-os fórumozó Nagyapa úrral, tehát a szankció mindenkire érvényes...

Nagy az Isten állatkertje...!

2013.09.03. 21:16

Elmentem estefelé a Lidl-be vásárolni. Csak 5 percre ugrottam be, a biciklis parkoló környékére raktam le járgányt, ahogy szoktam. Azért így, mert valamennyire így "körül van zárva". Sajnos mindig beugrik egy ismerősöm, akinek felpakolták a robogóját és ellopták fényes nappal a középiskola elől - igaz délután. Itt Nagykanizsán...! Na visszatérve a Lidl-hez, különösebben nem figyeltem hogy állok meg, mert alig volt bicikli és hamar mentem is tovább. 

Aztán mire kijövök mi fogadott? Látható lent a képeken. Egyik parasztnak pont a robogóm melletti hely kellett, sok másik hely nem lett volna jó, neki pont a robogómtól pár centire kellett leállítania a kerékpárját, talán párszor még neki is ment a fogyatékos. Szerencsére nem látszik rajta semmi, de én valahogy vonzom a hasonló helyzeteket...





Egyébként ha valakit érdekel eladnám a robogóm, ha lenne rá vevő. :) Azt hiszem, írtam már róla eleget, aki megvenné, nem lenne vele gondja, ebben biztos vagyok.

Ilyet lehet csinálni...?!

2013.09.03. 08:34

Megnéztem ezt a videót és szörnyűlködtem 
Több okból is, az egyik az, hogy egy ilyen szép és működőképes autót muszáj szétzúzni? Ha már mindenáron ezt kell csinálni, nem lehetne az alkatrészeit felhasználni? És egyáltalán, ha már ezt kell csinálni, nem úgy lenne korrekt, ha a folyadékokat, olajokat, és egyéb veszélyes anyagokat leengedjük az autóból és nem hagyjuk a természetbe folyni..?!

Én sosem bírom megérteni az ilyen embereket, a szomorú, hogy ezek teszik tönkre a világunkat, hiába próbáljuk sokan óvni a környezetünket. Tönkreteszik a talajt, meg mennyi hulladékot csinálnak? Csak egy kis odafigyeléssel, mennyi felesleges környezetterhelést el tudnának kerülni..!!

Pusztuljon meg az ilyen, aki ezeket kitalálta, hogy így semmisítsenek meg autókat.

Ha az autógyártók komoly környezetvédelemre és odafigyelésre vannak kötelezve, elvárható lenne ez a megsemmisítés / újrahasznosítás területén is...!

süti beállítások módosítása