Toyota Auris HSD Full Hybrid

2010.09.19. 22:00

Tegnap én is kipróbáltam. Tetszett nagyon, sokkal jobban nem tudnám részletezni :)

Nagy vetélytársa a VW mostanában igen jó kinézetű autókat gyárt, de hallani, hogy egy ideje nem nyújtják azt a problémamentességet, mint régen. Kertelés nélkül: szarok.

Ezzel az egyébként ráncfelvarrott Aurissal külsőre-belsőre egyaránt szép autó született, jó vonalakkal, nem az 'unalmas autó' forma. Szóval jó az irány! :)

És mivel remélhetőleg ez a Toyota-megbízhatósággal, tartóssággal párosul, ezért nekem mindenképpen nyerő ez a típus!:up:

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborjozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr745863994

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pinyti 2010.09.21. 09:09:04

Pedig részletezhetnéd egy kicsit... :)
Egyszer én is kipróbálnék egy Toyota hybridet, mert ebben azért messze az élen járnak, főleg ezzel az új Aurisban levő rendszerrel, mert nem a Prius technikája van alatta...
A többivel mondjuk nem feltétlenül értek egyet. Ez az Auris féjszlift után is ugyanolyan hidegen hagy, mint előtte, egyszerűen nincs semmi formája. Illetve van, csak olyan semmilyen. De Toyotát nem ezért vesz az ember...
A VW az egy érdekes téma. Volt már nekem is, ráadásul az egyik legszarabb szériából (Golf IV, Bora), hulla gyenge motorral, de valamiért mégis szerettem. Nem tudom megmondani miért, van valami kisugárzásuk, ami engem például magával ragadott. Itt a Suzuki, de nem tudok rá úgy nézni, mint anno a Borára. Tisztelem, mert rendíthetetlenül teszi a dolgát, és annak, aki alapvetően autónak vesz egy autót, annak ennél nem is kell több...
A Golf V viszont az egyik legmegbízhatóbb kompakt lett, érezték, hogy szarban vannak, jól összekapták magukat, bár formára nekem az se jön be, majdnem olyan gáz, mint az Auris.

gaborjozsef 2010.09.21. 21:09:17

A tesóm is ezt mondta! Egy teszten mit részletezhetnék? Pont azért próbáltam ki, mert ezt leírni nem lehet :)

Jó, téged hidegen hagy. A szépség szubjektív. A Borádat persze hogy szeretted, mindenki azt szereti ami van, eleve nem vettél volna olyat. Én kisugárzásról ez esetben nem beszélnék, de mindegy, ez megint szubjektív. Viszont lehet, hogy számodra nem szép az Auris, de gáznak semmi esetre nem tartanám ezt a faceliftet.

gaborjozsef 2010.09.23. 14:09:19

Originally posted by pinyti:főleg ezzel az új Aurisban levő rendszerrel, mert nem a Prius technikája van alatta...

Hanem mi? Ugyanaz a technika.

pinyti 2010.09.24. 10:09:40

Igaz, így félreérthető volt. Prius2-t akartam írni.

Amúgy emiatt írtam:

"Lehet szeretni, vagy nem szeretni a japánokat, de tény, hogy bő kétmillió hibridautót eladtak addig, amíg a legtöbb gyártó a szériabevezetés gondolatán töprengett. A meglevő technológia óvatos reszelgetése és a rizikóminimalizálásra törekvő apró lépések helyett gyakorlatilag új autót és vadonatúj hajtásláncot terveztek."

Mert megtehették volna, hogy aláteszik a Prius2 már jól bevált hajtásláncát, apróbb finomítgatásokkal, de nem tették, mert maximalisták. Emiatt vagyok alapvetően én is JAPÁN párti (csak nem vagyok annyira VW ellenes). Ezek tények, ezekkel nem lehet vitázni. A forma meg vagy tetszik, vagy nem, azt hogy jó autók, egy percig sem vitatom. És valószínű előbb vennék D-4D-t, mint PD, vagy CRTDI-t.
Ugyanis, ha így folytatják, rohadtul nem fogja megérni E85-tel járni. Hibrid drága, úgyhogy elkezdtem nézegetni a dízel Toyotákat. Bár most még tuti nem váltok, de jövőre még bármi lehet... :)

Amúgy itt a linkje a teljes cikknek a hajtásláncról:

http://totalcar.hu/magazin/technika/2010/09/08/a_prius_iii_es_a_hibrid_auris_hajtaslanca/

süti beállítások módosítása