Facebook. v2.0 kirohanásom.

2012.01.03. 21:23

Valahol nagyon elkorcsosult a mai világ. Az emberek 99%-ka ezen a közösségi oldalon lóg. Van magyar is IWIW a neve, de a csóró magyar mégis a kém-alkalmazásokkal teli fertőben érzi jól magát - a facebookon - úgy tűnik. A böszme meg mit csináljon, ott van, ahol a többi böszme.

Lehet ez is az egyik oka, hogy ennyire hülyék az emberek. Már az általános iskolában elkezdődik.
Az évek során igazi Csernus dokivá váltam. Nem szerencsés emberekre ráhúzni a bőrt, és bekategorizálni őket, de nekem ez nagyon jól megy. Szinte már nincs olyan típus, amelyiket ne ismerném. Nem tagadom, én is sokat lógok a virtuális világban, ha nem lennék benne, sok fogalmam nem lenne a dolgokról.
Szóval az általános iskolában elkezdődik. Köszönhetően a T-Mobile-nak, aki "ingyen" adja a facebookot a nullás oldalról. Értelmesebbje tudja, hogy ez a forgalmi díj alapú internet csomag miatt van, amit használva figyelmetlenséggel könnyen másik oldalt is betölthet a felhasználó, és akkor már fizetni kell. Én mégis úgy gondolom az "okostelefonok" miatt van az egész, amik a háttérbe töltögetnek -alapbeállításként frissítéseket keresnek, ha internetkapcsolatuk engedélyezve van -, és az előbb említett tudatlan felhasználóknak hatalmas számlát generálnak, vagy kártyásként leszippantják az egyenleget pár óra alatt. Erre megy ki az "ingyen facebook" játék, és hasonlók. Egyúttal a nép tovább hülyül. Hiába, kevés a pénz, nincs mit csinálni, facebookon lökni a rizsát, meg való világot nézni a legolcsóbb, és a legprimitívebb is egyben.

Nagyon elgondolkodtató hova jutottunk. Iskolából írkálnak fel gyerekek, ahelyett, hogy órán figyelnének. Ez még nem akkora baj, de állandóan hülyeségeket, akár a tanárt szidva.
Itt van például a szilveszter. Tudtam előre, amint lecseng a buli, megjelennek a képek, ki hogy bulizott. Mégis ki kíváncsi rá? Kinek akarják ők bebizonyítani, hogy jól érezték magukat? Az adott pillanatban az adott szituációnak kéne örülni, és nem annak, hogy jajj, most csináljunk képeket, majd facebookon megosszuk, mindenki lássa milyen faszák vagyunk?!
Vagy a szerelmesek állandó csókos és hasonló képei. Ki az Istennek bizonyítják, hogy szeretik egymást? Az két ember saját belső dolga. Osszák meg egymással, vagy ha már ennyire rá vannak kattanva a dologra, akkor komplett szeretkezést is felrakhatnák képsorozattal! De így ahogy van, nagyon gáz!
Vagy a fiatal (már akár 12-től) tini suncik képei. Olyan kihívó, sexuális öltözködéssel, ami nem gondolom, hogy akár idősebb korban is oda való lenne. Undorító, hogy egyre több ilyen önimádó, hiú, magamutogató ribanc van, és ez a tendencia. Biztos, hogy nem lájkolnám be 1 ilyen csaj képét sem. Mégis a sok nyálcsorgató tetszikeli, meg írogat, mintha bármi értelme lenne. Persze, az önimádó csaj máját tovább hízlalja. Legyen csak jobban elszállva magától. Mennyire normális az ilyen csaj? Ebből is vannak fokozatok, van, akinek többszáz ilyen kategoriás képe van fenn. Mit akar elérni?!
Azt is meg mertem volna mondani, hogy az iskolai téli szünet előtt 1 nappal már a legtöbb iskolás szája sír, hogy jajj, holnap iskola, nem akarom stb. Vagy a buszon reggel azt hallani, hogy kocsmába mennek iskola helyett. Vagy hogy szidják a taknyosok az Orbán Viktort, mert nem lehet cigizni a kocsmában, és este nem járkálhatnak az utcán csak felnőtt kíséretében??? Szerintem ezeknek más dolguk kéne legyen, mint ilyenekkel foglalkozni, szerencse, hogy nem szavazhatnak még! De az ilyenekből mi lesz? Hogy fognak dolgozni? Ha még iskolába sem képesek járni.

De hiába. Ezt teszi velünk a szegénység, vagyis csak tovább ront az amúgy is szánalmas helyzeten. Azt hiszem ez elég negatív hangvételű lett.

Visszaemlékezve, a régi iwiw-es, myvipes időszak volt a legjobb. Mikor kb. mindkettőn egyformán voltunk aktívak, és ez a szemétdomb, ami felgyülemlett körülöttünk, még kibontakozóban volt csak épp, vagy még úgy sem. Az emberek sokkal normálisabbak voltak, és igaz, hogy akkor indult el ez az önmarketingelés a közösségi médián, mégis egészséges volt, mert nem volt ilyen beteg, és erős. Azóta csomó szemét közösségi oldal készült, komolyan nem értem, miért pont a facebookra vándoroltak az emberek, és mitől hülyültek meg ennyire.

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborjozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr405864027

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pinyti 2012.01.03. 23:01:49

Egyik sem egészséges, de ez van. Hidd el előbb utóbb ez is lecseng. Múltkor én is elszörnyülködtem. Nem vagyok az a "buliba járós típus", ha van összejövetel, az egy kialakult idősebb társaság körében telik (olyan kurva hülye érzés ezt leírni, mert baromira kis fiatal csírának érzem magam), de múltkor voltunk a lánnyal valami ingyenes faszságon (nem céltudatosan, csak odakeveredtünk). Az egy dolog, hogy irritál a sok kis boxos, és elszomorít, hogy lassan ők vannak többen, (a több még többet szaporodik, szóval lesz itt még kurva világ) de komolyan mondom ezt a sok agyatlan tizenéves emósgeci fehér gyereket is szó nélkül fejbebaszkodnám egytől egyig. Teljesen megrémültem attól, hogy ők lennének a jövő. Nem csoda emiatt, hogy itt tartunk, és szerintem ez csak rosszabb lesz. Autóval járok, burokban élek, nekem ez akkor ennyi agyatlan hülye között egy sokk volt...
süti beállítások módosítása