Víz!

2012.08.25. 07:03

Elég ijesztő már az eső hiánya, nem mintha eddig nem becsültem volna meg a vizet, de most még jobban odafigyelek. Autó, motor mosásra nem pazarlok, autót utoljára június elején mostam, azóta csak a madárfost oldottam fel róla kevés vízzel mikor megláttam, hogy le van szarva! Szóval kb. 3600 km-t tettem meg vele azóta, hogy nem lett lemosva, csak szélvédő pucolva. Végülis nem olyan durván koszos, de mit számít, a teflonos bevonat remélhetőleg megóvja, így mosás után nagyon szép lesz, most csak poros-cseppes, igazából esztétikai jellegű a probléma. Nem mellesleg az elején jól mutatnak a bogárpiszkok, komoly autó benyomását keltik! :)
Kár egyébként, hogy ivóvízzel öntözünk, mosunk autót, húzzuk le a wc-t, stb. Japánban például ennél okosabb megoldások születtek és alkalmazzák is.
Valamint, ilyenkor érzem azt, hogy a szennyvízkezelés milyen hasznos egy dolog. Sajnos nyáron eleve több víz fogy, többször mosakszunk, a párolgás is jelentős, és öntözni is rentegeg elmehet. Szóval ez egy kritikus évszak, főleg így eső nélkül nagyon durva. Nem tudom, meddig mehet ez így tovább, de amit mindenki biztosan észre fog venni az élelmiszerárak további, feltehetőleg komolyabb emelkedése...

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborjozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr285864052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása