SuperSuzukiSwift!

2013.03.30. 11:05

Egyszerű telefonom van, de van rajta navigáció! Mivel sokszor hasznát vettem már, és a napokban is kellett, ill. remélem a jövőben is többet lesz rá szükségem, ezért kicsit tuningoltam: Számtalanszor voltam már úgy, hogy hosszú út előtt figyelnem kellett, hogy fel legyen töltve a telefonom. Mivel ez egy kiszolgáltatott érzés, ha az ember autóval távolabb megy, és tudja nincs töltésre lehetősége (a GPS használat meg erősen szívja le az akksit), ezért jött a kreatív ötlet: hiszen létezik szivargyújtóba dugható USB kimenetű töltő, amire nekem szükségem van, így utánanéztem több helyen, és vettem egyet ami árba se a legolcsóbb, mégse drága, meg minőségbe is jónak tűnt.
Ezután megfogalmazódott bennem egy navigáció tartó ötlete, mert kézben tartva vagy letéve nem is olyan biztonságos és hatásos a navigáció, mint mikor a látóterembe van. Tehát ideális volt a szélvédőre rögzítés. Mivel tudatos életet élek, előrelátó vagyok, ezért most már nyugodtan használhatom a navigációt olyan esetben is, mikor éppen tudom merre járok, csak még nem vagyok elég ismerős az úton. Főleg sötétben kitüntetett haszna van a dolognak, mert előre látom az út vonalvezetését, egy-egy éles kanyart, vagy a falvakat, így készülni tudok rá gázelvétellel, tehát fékezést és felesleges üzemanyagpocsékolást elkerülve. És a lemerüléstől sem kell tartanom! Profi!!!

Mennyibe került mindez? A telefonom adott volt, csak a töltőt vettem hozzá és a tartót, ezek ára együtt sem haladta meg a 4000 Ft-ot. Hyper gazdaságos autóm van, a gazdaságos konstrukcióból kiindulva az abroncsokon a navigáción és egyéb kényelmi funkciókon át, az egyik legolcsóbban megvalósítható profi közlekedési eszköz birtokában vagyok. :D

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborjozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr605864086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anonymous 2013.04.01. 17:04:41

Laci writes:

Szia!

Szeretném megkérdezni, hogy milyen fejegységed van pontosan? Akár írhatnál róla egy postot hogy mennyiért vetted, milyen a használata, mennyire megbízható? Ha jól gondolom egy voxbox fejegység lehet!

Köszönöm előre is!

Üdv: Laci

gaborjozsef 2013.04.02. 09:04:10

Helló. Barátomtól vettem, az új ára 10 ezer ft körül van. Valamilyen voxbox jól mondod. Kép alapján nézve ez az:

http://metroman.addel.hu/detailproduct.php?storeid=490&productid=467963

Tehát összességében nem egy nagy pukk... de amire kell arra jó. USB és SD kártya csatlakoztatási lehetőségek vannak. Én SD-ről zenélek mert nagyon feltűnő lenne ha kilógna belőle a pendrive. Sajnos a rádiót azt nem tudom lehet-e keresni vele vagy kézzel kell beállítani ill. ami zavaró hogy ugye nem tudja a rádióállomásokat, valahova beállítok és név nincs, csak frekvencia kijelzés. Tehát nem tudja az RDS-t ha jól mondom. Bocsi, nem vagyok képbe velük.
Amúgy zenélni jó, néha ritkán előfordul, hogy "kifagy" ilyenkor kiveszem a memóriakártyát belőle, majd újra beleteszem és jó. Ez tényleg ritka, sacc/kb. 30 óra használat után fordul elő.

Összességében elégedett vagyok vele, ami nem tetszik:
- amit írtam a rádióról, hogy RDS nincs
- nem tudok belepörgetni a zenébe, és ha újra áramot kap nem ott folytatja, ahol abbahagyta, hanem a számot előlről kezdi
- kurva zavaró az erős kék háttérvilágítása éjszakai vezetésnél, le szoktam takarni, mert a szélvédőbe tükröződik.

De szerintem megéri az árát.

Nem fogok róla posztot írni mert már régi történet ill. nem tartom olyan fontosnak, a lényeget itt meg most leírtam.
süti beállítások módosítása