A közlekedésről...

2017.08.11. 11:11

Ritkán írok. Autóbuziságomról nem tudok írni, mert nem vagyok az, szimplán szeretem megbízhatósága miatt, nekem használati eszköz az autó. Más témában meg nem nagyon akarok publikálni.

 

Pár gondolat megfogalmazódott bennem amiket itt most fel is vetek.

 

Talán az egyik legfontosabb, hogy érzésem szerint nagyon rosszfelé halad a világunk.

Egyre élhetetlenebbek az utcák, nehezebb, akadályozott a közlekedés.

Szinte minden embernek van autója, ami nem lenne baj, de sokan vannak, akik menőzésre használják, megmutatják, hogy ki ha nem ők. Ugyanakkor az is probléma, hogy ott vannak a balfaszok, akik csak akadályozzák a forgalmat. Sokan az autójukat jobban szeretik, mint a kedvesüket, ez is milyen dolog már...?! 

Egy kisebb rendezvény körül is már szinte több autó van, mint ember. Mindig akadnak akik nem tudják, vagy nem akarják tudni a szabályokat. Vonatkozik ez írott és íratlanra egyaránt. Nem érdekli őket, hogy a parkolásukkal akadályozzák vagy megbénítják a forgalmat, kizárólag a szaros boldogulásuk érdekében bármit képesek megtenni bármi áron, nem számít, hogy másoknak problémát okoznak. Balatonparton is mindkét oldalt, nem az út szélén, hanem rendesen az úton állnak az autók, le se szarják, hogy a kukás autó nem fér el. Az ilyenek pusztulnának bele a szemetükbe. 

Nagyon zavaró, hogy lusták az emberek, képesek 200 m-re is beindítani az autójukat. Sokszor autóznak egymaguk ahelyett, hogy sétálnának, kerékpároznának, motoroznának, vagy használnák a tömegközlekedést. Nem csak a fogyasztás miatt, mert gazdaságosabb egy motorral járni, mint egymagának az embernek autóval, de ott a rengeteg amortizáció, ami például egy robogónál sokkal kisebb, mint személygépkocsinál. És az elhelyezése is sokkal könnyebb, mint egy autónak helyet találni. Ami ugye nem ritkán mások akadályozásával valósul meg...

Azt sem tudom felfogni, hogy sokan egy B kategóriás személyautóval balra miért nem a felezővonal mellől kanyarodnak, miért kell jobbra az út szélére kihúzódni, mintha egy 5x olyan hosszú autóval lenne?! Ezzel szintén akadályozva a forgalmat. S az ilyen ne lepődjön meg, ha vki figyelmetlen belerongyol hátulról. Jó esélye van ennek, tehát úgy tessék csak feleslegesen, értelmetlenül nagy ívben kanyarodgatni... 

Nagyon szánalmas, mikor sznob köcsögök prémium kategóriás autókkal pl. passat, a6 stb. száguldoznak az utakon csontra lehúzott ablakkal, mikor hőségriadó van. Akkor mi ez a faszverés prémiummal, ha még klímát se használnak vagy nem működik? Akkor ezek az autók/emberek ennyit is érnek... A régi swiftemben is frankón működött a klíma és nem voltam spúr használni, ha egyszer a szükség megkívánta... Ja, és nem 1-2 ezerért jártam tankolni, ha bementem, teleraktam, ennyi. 

 Tovább folytatva a "nem értem"-eket: azt sem értem, ha valaki tudja, hogy nemsokára lassítani kell, vagy megállni, miért nyomja előtte csakazértis a gázpedált, majd tapos bele hirtelen a fékbe?! Ennyi előrelátás, gazdaságosság, környezettudatosság nincs benne? Pedig ez sem ritka, nagyon általános dolgok. 

Ha már itt tartunk, mikor kismotorral vagyok - de lehetek busszal is - sokszor van, hogy meglátnak, és már sietnek is megelőzni, majd ha sikerült utána rögtön fék. Fel sem fogják, hogy lehet gyorsabban megyek náluk, csak nemrég kanyarodtam ki eléjük, amit nem láttak egyből mert mondjuk kanyarodott előtte az út és nem volt belátható. Csak egy kismotort, vagy buszt látnak, na azt meg kell előzni, mert biztos lassú...

Nagyjából ennyi hirtelen...

Tehát elég sok dolog van, amiért undorodom a közlekedéstől.

Na aztán az olyan kamikazékról nem is írtam, hogy szerelmi bánat miatt frontális ütközéssel megölt egy szerencsétlen embert, aki végigdolgozta az életét, nem sokkal nyugdíj előtt volt, s szerette volna kicsit élvezni a nyugdíjas éveit unokáival...

Mocskos, beteg világ.. 

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborjozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr4312739618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása