Korszerű dízel = halál

2012.11.08. 19:42

Újra és újra fontosnak tartok írni a témában, tudom sokszor drasztikus vagyok, és ez is elég szélsőséges: 
de úgy érzem kicsit is magára, és környezetére adó ember nem vesz manapság új dízel üzemű autót! Használtból is inkább a ~2003 előttiek preferálandók!

Hogy miért ne vegyenek korszerű dízelt? Ez a cikk megadja rá a választ:

http://www.autopatkai.hu/autoszerviz-cikkek/35-reszecskekibocsatas

A régebbi dízelek még nem tudtak olyan finom porlasztást elérni, mint a maiak. Az óriási befecskendezési nyomásnak köszönhetően létrejövő finom porlasztás eredménye, hogy a részecskék mérete töredéke lehet a korábban kibocsátottakénak!

Hiába van részecskeszűrő az újabb dízeleken, ha PONT EZEKET A KIS RÉSZECSKÉKET KÉPTELEN MEGFOGNI. Sajnos a nagyobbakra hat. Tehát elmondható, hogy a leggyilkosabb dolgot nem szűri ki!

http://videoklinika.hu/video/egeszsegor_-_nagy_szivas

2:06-tól mondja a lényeget.

A lényeg: ezek a gyilkos korszerű dízelek egyaránt felelősek a szív- és érrendszeri megbetegedések, valamint a rákos daganatok kialakulásáért is!

Tehát: Jobb egy régebbi Isuzu motoros Astra fekete füstfelhőjébe menni, mint egy mai, CDTI Astra szabad szemmel nem látható kipufogógázában!!!

Ez nem egy hoax, de nem is egy átverés, kérlek titeket, akik felelősen gondolkodtok a jövőről, terjesszétek ezt, és hívjátok fel azon ismerőseitek figyelmét, akik nem tudnak róla, főleg, ha ilyen gyilkos járművel közlekednek!

Emellett egyébként sem éri meg korszerű dízellel járni, mert:
1, eleve jóval drágább, mint egy benzines
2, szervizigénye nagyobb
3, kényesebb szerkezet, hajlamosabb a meghibásodásra
4, vannak alkatrészek, amik cseréje elég drága dolog, és nem "hozza be" a dízel motor nagyobb árát, azelőtt rá kell költeni egy nagyobb összeget (nagynyomású szivattyú, porlasztók stb)
5, előbb részletezett egészségügyi okok, felelős gondolkodás miatt!

Tovább ajánlott cikkek:

http://totalcar.hu/magazin/kozelet/2010/02/10/karosabb-e_a_fustolos/

http://totalcar.hu/magazin/technika/reszecskeszu/

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborjozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr105864064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása