Hypermilerség

2013.04.05. 18:55

Bekeményített a Hypermilerségem. Már három tankoláson keresztül 5 liter alatt az átlagfogyasztásom. Jól csinálom :) Szóval a puha 4évszakos gumikeverék annyira mégsem fogja vissza az autót, és az 5W-40-es olaj sem, úgy látszik.. :) Ez így tél körül elég jó (régóta tartó 0 fok nálam tél, hiába van naptár szerint tavasz), igaz, városi rövid távok nem nagyon vannak benne. És a tempó alapból nem gyors, sajnos főleg alsóbbrendű utakon olyan katasztrofális a helyzet, hogy 60-nál többel nem célszerű menni, még a kátyúk miatt van mikor ez is gyors :( illetve a rossz útburkolat sem kedvez a fogyasztásnak (max a lassú tempó miatt, de gördülési ellenállás nagyobb a rossz úton), úgyhogy ez egy igazán szép érték.

Persze jobban örülnék, ha jó minőségű burkolaton mehetnék konstans 100-zal, minthogy ilyen gyenge 60-akkal poroszkáljak úthibákat kerülgetve, nem ritkán némelyiken elkerülhetetlenül áthaladva. Alsóbbrendű utak után a normális számos főutakra menni is megváltás, pedig ezek sem hibátlanok. Ja és ma megint kaptam egy kavicsot... Szerencsére csak felületi rottyanás, nem mélyebb, nem fog továbbhaladni. Attól még szarul esett. Pont ott van ahol nézek ki. Igaz, nem feltűnő, alig látszik.

A bejegyzés trackback címe:

https://gaborjozsef.blog.hu/api/trackback/id/tr395864088

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása