Meglett: Honda SH300 !

2019.09.11. 10:07

Időközben megbántam már, hogy eladtam a Majestyt, mert a piacon körülnézve nem találtam még egy hasonlóan jó állapotú motort abban az árkategóriában. Igaz, hogy +100e Ft-al drágábban adtam el, mint vettem, de ez köszönhető volt a gyönyörű esztétikai állapotának, valamint a kitűnő műszaki állapotnak is, hiszen azt a 100e Ft-ot kb rá is költöttem, mert pl. az a 43e Ft-os gyári szíj is iszonyatosan hiányzott neki, tökéletes motor lett belőle. Plusz ugye munkám is volt benne meg az átírási költségek, úgyhogy nyerni nyilván nem nyertem rajta, de nem buktam így sokat, hiszen motoroztam is vele párezer km-t - ha ezt vesszük nem jártam azért rosszul.
hondash-img_20190908_172717.jpg
De lépjünk túl rajta, pár tapasztalatomat megosztom, mire ide a Hondához jutottam, ennél jóval több volt, amit néztem/érdeklődtem de most lássuk csak az érdekesebbeket:

Bajnok Motor Kéthely: Érdekelt egy motor ami náluk volt (Carnaby 300). Telefonon egyeztettem mert mégiscsak kb 50-kmre van tőlem ne potyára menjek ha esetleg nincsen már meg. Megvolt. Körbe néztem. Éreztem meleg a motor be volt indítva mielőtt érkeztem. Tipikus import motor volt, amit én észre veszek bizonyos jelekből hiába van kiglancolva. Mindegy azért kipróbáltam volna mert ha tetszik elvinném. Csakhogy 5 e ftot kértek volna érte ami csak megvétel esetén jár vissza. Ezzel úgymond bele kényszerítve a vásárlásba. De hülye nem vagyok ez nem szalonképes manapság szerintem így ott hagytam.
Nemrég 2 kereskedésben próbáltam motorokat egyik se volt ekkora szarrágó mint ezek a Bajnokék. Felháborító hogy azért elkértek volna 5 ezret hogy a kiglancolt, szilikonozott, rendszám, műszaki vizsga, forgalmi engedély, biztosítás nélküli import motorjukkal saját felelősségre az előbbiek miatti büntetési tételeket bevállalva forduljak egy rövidke kört egy mellékutcában. Otthagytam őket a f..ba. Remélem ilyenek nem sokáig maradnak fenn. Mert értem én hogy senki nem akarja hogy tesztpilóták keressék meg de én egyrészt nem helyből mentem oda; telefonon érdeklődtem előre, másrészt komoly vételi szándékkal kerestem motort.. Harmadrészt csak egy szaros 270ccm robogóról beszélünk..
_
Egy másik érdekes kereskedés Zalaegerszegen volt a Babos Motor. Egy 500-as Kymco Xcitingot néztem. Annyira nem tetszett, mert a futásához képest az állapota nem volt valami szép, noha az látszott, hogy valóban keveset futhatott...de a kulcsos dolgokat (pl ülés felnyitása) az eladó -aki elvileg a góré volt egyszemélyben- sem tudta, már nem keltett pozitív benyomást. Rákérdeztem injektoros-e, mert szerintem ezek a régiek nem voltak azok, de ő azt mondta igen. Aztán később csak sikerült felnyitni az ülést és benézni oda is, és látszott, hogy karburátoros. Nem mintha komolyan válaszolna rá, de mintha nem tudnék róla, rákérdeztem, hogy mit gondol a fogyasztásáról, mert én úgy hallottam ezek sokat fogyasztanak (5-6 liter nyugis tempóba, a majesty 3,6-hoz képest sok sztem!!). És erre persze nem válaszolt, de onnantól kb hülyének nézett, mert eleresztett vmi szöveget is, minek veszel motort, hát nem az számít hogy érezd magad alatt a gépet stb.? Otthagytam a fenébe, abszolút nem volt szimpatikus, hogy engem hülyének néz, mert számít a fogyasztás! Sajnos a technikai különbségek miatt egyáltalán nem várható az, hogy egy magasabb fogyasztású motor jobban is megy...
_
Aztán egy szinte új, párezer km-t futott Honda SH300 tulaját hívtam fel, ami hirdetést már régóta figyeltem, csak feltűnt, hogy drágábban árulja mint előzőleg. Talán 100e Ft-ot dobott rá. Rá is kérdeztem, azt mondta azért mert elege van a hülyékből. Szerintem egyébként ő volt egy nagy hülye. Pár percet még normálisan elbeszélgettünk, mert meghallgattam mi a bánata. Ez a barom már lezsírozva eredetvizsgát is csináltatott másnak meg valahova messze levitte a motort és nem vették meg. Na, lényegtelen, én mondtam, hogy nekem ilyen állapotú motor kell, amit felvázolt meg amilyennek látom is. Eddig normálisan elbeszélgettünk. Aztán mondtam, hogy a rendszámot szeretném megkérdezni, hogy utánanézzek a nyilvántartásban, mit látok róla. De mondta, hogy nem adja meg, mert ha érdekel menjek megnézni majd ott meglátom. Hülye! Erre felvázoltam neki, mennyire nem korrekt dolog, mert ugyan egy rendszámmal mit tudnék én kezdeni, de ő azt mondta hogy kiderítem hol van és el akarom lopni. Próbáltam meggyőzni, hogy milyen alaptalan és buta dolog, hogy nem adja meg a rendszámot, erre lerakta a telefont. Erről ennyit. Ostobák még vannak... Vagy csak tényleg valami nem stimmelt a motorral...
_
Néztem egy Majestyt Pécsen, ami keveset futott, sokat állt, de telefonon még előre direkt szóltam, be fog-e indulni, ne menjek potyára, állítólag reggel töltőről levette még indult, de már nem, mikor ott voltam, ráadásul a hegyekbe volt alig találtunk oda navigációval is. Plusz a kevés km-hez képest elég szépen karistolva volt itt-ott, meg az ülés egyik felén óriási hézag a másikon semmi, úgyhogy emiatt is felejtős volt, sajnáltam egy szép délutánom, időm, pénzem elment egy ilyen potya útra!
_
Végül úgy volt, hogy Bp-en megveszek egy 400-as Majestyt, ami nem is fiatal, de csak hétezer km-es, első gazdás, 980-ért hirdette, 900-ba fixen megegyeztünk, hogy ennyi, és nem alkudok. Mert állítólag más is így csinálta, és alkudni akart mikor ott volt a semmire - ezt mondta az eladó, mi igaz belőle nem tudom. Én mondtam neki, nekem jó a 900, ha tényleg hibátlan a motor, ilyen állapotú motort szeretnék. Odaérve tényleg szép állapotú volt a motor, minden nagyon rendben tűnt, kezdtem örülni. Aztán mikor kipróbáltam, csak 50-60-al mentem de láttam a plexije lötyög rendesen. Rögzíteni nem tudtam én ott és ők sem, alkudni nem engedtek, így bolond lettem volna ezen a hosszú úton elhozni hazáig, főleg ha esetleg lerepül. Úgyhogy nagyon szomorú lettem, ismét idő, és rengeteg pénz a levesbe mehet..
hondash-img_20190908_171744.jpg
Nálam volt azért pár motor lista, ami a környéken van, és érdekelhet. Így felhívtam és megnéztem rögtön egy Honda SH300-at Érden. Láttam már egy ideje hirdeti, kiemelve is volt korábban, mégsem vitték el, ez egy jó alap volt az alkura, mert hibája nem volt igazából a motornak, csak a műanyagok kissé fakultak, első fékbetét kopáshatáron de semmi komoly.. Mentem vele, tetszett. Az eladó személye is szimpatikus volt, mindezek is nyomtak a latba, és hogy Mo-i motor, ő a második tulaj volt, úgy néz ki korrekten szervizelve is volt. Mindezek alapján úgy döntöttem elhozom. Elég drágán vettem, mert 980 helyett 940-ért hoztam el, 8 éves motor. De nem volt benne 15e km. Már fullra leszervizeltem azért, fékbetétet is cseréltem, az akksi állítólag még a gyári Yuasa, hihetetlen, ha ennyit kibírt, de még jó. Majd új szíjat veszek bele görgőkkel a jövőben meg ráférne egy új hátsógumi is, de még jó azért ez is. Nagyából ennyi. 
_
Nem bántam meg mert még ha drága is, de csalódás mentes, jó vétel volt. A 400-as majestynél fürgébb, igaz, 120-nál már nem gyorsul úgy, mint az. De a fogyasztása is kevesebb fél literrel. 3 körül eljár ami szuper. Szimpi nagyon a motor, két dolog csak, amiben rosszabb a másiknál: szélvédelem és tárolóhelyek. Viszont más dolgokba meg jobb. Pl. dinamizmus, útfekvés, sokkal "motorosabb" érzés vezetni, kevésbé "robogósak" az élmények. Olyan nincs, ami mindenben tökéletes, de ez a motor is nagyon szuper nekem. Persze ettől még vágynék egy jó Majestyre is.. :D 

Újítások!

2019.07.09. 05:55

Mint írtam Toyota eladva, sajnáltam de ésszerűnek tűnt ennyi idős autót eladni annyiért, amennyiért elment, jól tartotta az árát.

Poloba átültem, tetszett, mert minőséginek ható autó, de a német autók nem az én világom. Főleg nem a VW konszern járművei, mert pofátlanul, tervezetten avultatott szarok az alkatrészek de a külső megjelenés és a dögös forma, villogás megvan az eladhatóság és a mások előtt menőzés érdekében. Ez nem az én világom.

Bár nem terveztem annyira komolyan eladni, hiszen korrekt módon lecseréltem a szervóolajat és a fékfolyadékot is, de meghirdettem kíváncsiságból egy kicsivel magasabb áron, mint amennyit szerettem volna kapni érte. Gondoltam lealkudják, ez természetes, így is volt, de eladtam annyiért, amennyiért valójában szerettem volna. Az új gazdája se járt vele rosszul, mert ha nem is tartom jó autónak - mert VW konszern autó használatát nem ajánlom senkinek - de a többihez képest biztosan egy jól karbantartott megkímélt autóról volt szó. Tehát ha ezt nézzük, jól járt vele.

Így aztán néztem a hirdetéseket, pár éves használtautó vagy új kellett. Használt alig van ennyi idősen és vagy túl van árazva, vagy valami probléma miatt adják el, pl esetleg törve volt, így inkább beruháztam egy újba.

Körvonalazódott nagyjából mit szeretnék. i20, sandero és swift lettek a jelöltek. Az i20-asok elég drágák voltak a másik kettőhöz képest, így ejtve. A Sandero és a Swift között nehezen döntöttem, vagyis egyik reggel úgy ébredtem, hogy a Swift kell, azért lett ez.

swiftaz.jpg

Sandero útjainkra ideális ballonosabb kerekei miatt, és jól is néz ki. Fullos felszereltsége vonzó, de nem tetszett a 3 hengeres motor járása a kipufogónál hallgatva, és az anyagok minősége néhol, vagy a motortérben mintha a vízhűtő kicsit lazán lett volna benne és mozgatható volt. Egyúttal félelem volt bennem, hogy ez a motor 900 köbcenti sincsen, és teljesítménye  alapján ugyanazt a terhelést megkapta volna mint a Swift, csak gondolom abban a nagyobb motor méretéből adódóan erősebbek is az alkatrészek, és az erő fokozatosan jön meg, míg egy turbós motor tudjuk hogy másképp viselkedik..

A swift kisebb, bár meglepően nagy hely volt mögöttem is benne. Amiért rá esett a választás az a pozitív tesztek és fürge menetteljesítmény, jó fogyasztás, japán gyártás volt. És mivel a Suzuki évtizedek óta konstans jó minőséget gyárt, talán várható, hogy ez is egy jól sikerült autó, amit persze majd az idő eldönt.

Ennyi a helyzet éppen, ja és a Majestyt is eladtam hirtelen felindulásból, amit már kicsit bánok, de előre nézek, keresem a lehetséges utódokat, még az is lehet, hogy újból Majesty lesz, csak az új kasznis, vagy egy régi, ha sikerül találni egy alig használtat! :) 

Olyan ritkán írtam - el is vagyok csúszva, hiszen változások történtek. Bár nem hiszem, hogy sokan olvasnák a blogom. 

Szóval; Toyotát elvitték, jó kis autó volt, sajnálom, de racionális döntés volt eladni a "csúcson" ameddig még ilyen jó ára volt és nem kezdi ki a rozsda. Mert ennél az autónál max attól tartottam. Poloba átültem, bár ezt is én tartottam karban de még egy-két apróságot csináltam ill csinálok rajta. Kezdve ott hogy kitakarítottam. :) A fogyasztására kíváncsi leszek, mert szerintem biztos, hogy kevesebbet fogyaszt és jobban is megy egy leheletnyivel a corollánál.

kosorhegy-volgyhid-kereki.jpg

Majesty full szerviz megvolt, ha nem is egyszerre, de ahogy időm engedte tevékenykedtem: Új hátsó gumi, motorolaj, szűrők, fékfolyadék, hajtásolaj, gyújtógyertya, hűtőfolyadék. Még a gázmarkolatot szeretném megkenni, cserélni idővel a hátsó fékbetéteket, talán ennyi apróság van, amit szeretnék..

Ami nem tűnt fel vásárláskor, mivel nagymotoros múltam sem volt és nem száguldással kezdtem: 70km/h felett nyélgázon felpörgött, de nem gyorsult úgy ahogy kéne, ezt később éreztem, nagyon rossz volt és balesetveszélyes mert előzni sem lehetett így max lendületből. Ezért hát a szíjat kicseréltem, de szélességre jó volt még, viszont szerintem nem belevaló volt. Gyári mitsuboshi szíj, amit vettem, nem volt olcsó; 42 ezer, de a problémát megoldotta.

majaszikra.jpg

Még áprilisba születésnapomra megleptem magam egy kicsit komolyabb drónnal, mint a tello, szóval most motorozás & drónozás van jó időben szabadidőben, tiszta boldogság. :)

Illetve a napokban vettem az Intersparban 3250 Ft-ért egy Bosch kávédarálót. Korábban próbálkoztam itthon a régi kávédarálónkkal de visszatértem az őrölt kávéhoz mert nem szépen darált, vagy túl apró, de akkor is akadtak köztük nagyobb őrlemények, vagy eleve túl öreg volt. Annyira nem tetszik a gyárilag őrölt kávé, mert ki tudja mit darálnak mellé illetve az aromáját sem őrzi meg úgy, mint mikor én frissen darálom.

kavescuccok.jpg

És ez a kávédaráló nagyon jó áron volt ennyiért, úgy gondoltam adok még egy esélyt az általam őrölt kávénak. :)  Mert az is sanszos, hogy a mi régi kávédarálónk elég szar volt, hiszen az már több évtizede megvan, darált az mákot, cukrot, kávét mindent. Nem várom el az újtól, hogy tökéletesen egyformára daráljon, de azért a régi gépünknél biztos vagyok benne, hogy jobb lesz az eredmény.

 

Motoros lettem! Guruló fotel!

2019.03.15. 09:42

Vagy mégsem? - a végén részletezem! 20 év 50-es motorozások után eljött az idő, hogy nagyra váltottam. Kellett a jogsi, az okát most nem részletezném, de röviden: karriercélok miatt.. :D maja1.jpg

Ha már megvolt a jogsim, gondoltam nem lehetek motor nélkül. Mivel tudom milyen veszélyes a közlekedés, még sokszor úgy is óriási veszély leselkedhet ránk, hogy betartjuk a szabályokat, ezért hát nem is életcélom a száguldozás, inkább a kényelmes, harmonikus motorozásra vágytam, amit teljesíthet egy 400-as maxirobogó.

Egy kollégám Majestyjét megvettem volna télen, csak sajna más előbb ott volt érte. Alapvetően sok hirdetést néztem, de korlátozódott a Majesty - Burgman - Honda SW-T, FJS típusokra az érdeklődésem. Mivel a Hondákról jót olvastam és tudtam kéthengeres, ill próbáltam is, nagyon tetszett, így utána leginkább már csak ezeket néztem.

Viszont nagyon leszűkítettem ezzel a lehetőségeimet, így fél szemmel sasoltam a többi hirdetést is, s lettem figyelmes erre a gépre, amit megvettem. Közel volt, beteg voltam már 1 hetet otthon lenyomtam, jobban voltam, mehetnékem volt. Balaton partján, 72 km-re tőlem, elugrottam. Rá két napra meg elhoztam. Pedig abszolút nem gondoltam, hogy fel fogja kelteni az érdeklődésem.

Ugyanis lecsekkoltam a neten, és sok gazdája volt. Ami furcsa; tavaly nyáron megvette vki, aki eladta novemberbe, az meg már szintén 3 hónap után hirdetni kezdte, tőle vettem meg.

Tehát sok jót nem tudtam hozzá fűzni, de nem akartam előítéletes lenni, kismillió oka lehet, hogy valaki elad egy ilyen gépet. Pl. az előző tulaj, aki erősebb motorokhoz szokott, de megtetszett neki ez a szép állapotú gép, érthető, hogy lecsapott rá. De aki 100 lóerős vagy erősebb motorokkal járt azoknak utána ez kevés lesz. Mert erősnek erős, aki még nem motorozott, de aki erősebbeket hajtott annak kevés lehet.

Ennyi hát a történet, egyszerűen nem tudtam semmibe belekötni, nagyon patika állapotú a gép, korrekt volt az előző tulaja is. Új akksija van, még szűrőket, gyertyát is kaptam hozzá. Ehhez veszek még szíjat, görgőket, és azt is lecserélem az összes motorban lévő folyadékkal egyetembe. Nagyon elégedett vagyok, mert kevesebb, mint fele áron vettem ahhoz képest, amit max. motorra szántam volna. 

maja2.jpg

Mikor használt motort veszünk, szerintem mindenkiben felmerül, lehet hogy sérült motor volt, igazából ez a legfőbb dolog, amit leginkább szeretne az ember kibuktatni átnézéskor. Nagyon kerestem, mi utalhat erre, de nem találtam ilyet. Nincs rendellenes gumikopás, kormánycsapágy, telók jók, nincs kotyogás semmi, futása, illesztések rendben. Ez se garancia persze, a neten lehetett már olvasni totálkáros rendbe szedett járműveket. Ahány tulajon átment, sajna ez benne lehet a pakliba minden használt motornál, akármilyen lelkiismeretesen is átnézik. Mégis nyugodt vagyok, s jól érzem magam, mert ha esetleg törött is volt valaha, teljesen egybe van most. Szerintem ez a legfontosabb, úgyhogy kár is ezen filózni. A futásteljesítmény is egy ilyen dolog. 37e km van benne, ez lehetne akár a duplája is, akkor is lehetne ilyen szép állapotú. De ha 20 lett volna benne akkor is megfelelő annak az állapota, csak hihetetlennek tűnne, ennyi idős motorba. Állapotot veszünk és nem évjáratot, vagy futott kilométert, így ennek megfelelően maximálisan elégedett lehetek. Várom már a full szervizelés utáni motorozást :) Egy új bukót kell vennem, mert ez a régi már vagy 10 éves, nagyon zúg is, 60-70 felett nem hallom a motort. Ez jó lesz utasomnak bukónak :) 

ui. Ja, címmel ellentétben; mégsem lettem motoros, hiszen robogós vagyok, azt sok nagyképű nem tekinti motornak! :) Kíváncsi leszek, mennyien intenek, bár én csak örülök, ha nem; épp elég buszosként integetni minden buszosnak munka közben :D 

Egyébként álszent dolog sokak részéről ez az integetés, mert némelyik úgy közlekedik, hogy más emberek életére törhet vele, és tör is. Az ilyen nem motoros, hanem gyilkos. 

Kicsit eltérően a járműves témától, ez más jellegű lesz. :)

Eltelt már egy ideje, hogy kerestem egy új kávéfőzőt. Tettem ezt azért, mert a régi típusú kávéfőzőmmel nem voltam túlságosan elégedett. Nem akartam kapszulásat, mert a drága kávékapszula miatt többszörösébe kerül az így készült kávé. Mégis emellett döntöttem.

caf4.jpg

Miért? Leginkább azért, mert minden egyes kapszula friss kávét rejt, vákumcsomagolt darab. Ez egy nagy előnynek tűnik ahhoz az őrölt kávéhoz képest, amit megbontunk, és ha zárt dobozban is tartva de 2 héten keresztül nyitogatunk.

caf2.jpg

Ezért lett hát ilyen gépem. Láttam a neten vannak kapszula-újrafelhasználási bemutató videók, ezeket így elsőre fillérbaszásnak tartottam, mert gondoltam minek vesz az ember ilyen gépet, ha maga töltögeti a kapszulát, így elve elvész az az előny, hogy friss kapszulából készülhet a kávé.

caf1.jpg

Mivel lelkes újrahasznosító vagyok, azért felhasználás után csak megbontottam a kapszulát és a zaccot kinyertem belőle, ezt mindig a termőföldbe szórom a kiskertben.

Ekkor mégis eluralkodott rajtam a vágy, hogy csak ki kéne próbálni a házilag töltött kapszulát, nem kéne kapszulákat kidobni, mert ez rengeteg szemetet jelent! Így tettem: nagyon finom, olasz Pellini kávéval töltöttem. És abszolút elégedett voltam az eredménnyel! Ki is matekoltam kíváncsiságból, egy 1000 Ft-os negyedkilós őrölt kávé árával (ráadásul ez nem is az olcsó kategória), tehát mindent felfelé kerekítve is csak 28-30 Ft-ra jön ki 1 db újrahasznosított kávé. Mégsem a fillérbaszás, inkább a környezetvédelem, az újrahasznosítás miatt döntöttem úgy, hogy töltögetni fogok.

Ezzel két legyet ütök egy csapásra, hiszen olcsón kávézok és még környezetbarát is vagyok, mert nem dobom ki a kapszulákat. A kávé minőségével meg így sincs probléma! Sőt, valójában 3 előnye is van, mert a harmadik az, hogy ezzel a módszerrel rengeteg fajta kávét tudok főzni, nem kell korlátoznom magamat a kapható kapszulákra.

Bár ezt a Tchibo Cafissimo gépet úgy vettem, hogy próba, és eladom, csak ha tetszik marad, de meggyőzött nagyon, a lefolyt kávé minőségét nem lehet összehasonlítani a hagyományos régi típusú kávéfőzőkben készültekkel.

caf3.jpg

További ötletek: Ha mindez nem elég, és mindig nagyon friss kávét akarok inni továbbra is olcsón, átállhatok a szemes kávéra, és van itthon daráló, mindig egy keveset darálok le előre, így tényleg nagyon friss kávét ihatok. Ez a legjobb. Alkalmanként persze majd vásárolok kapszulát, egyrészt, hogy támogassam a gyártását, másrészt örökké nyilván nem lehet felhasználni sem ezeket a valójában 1 főzésre szánt kapszulákat :)

caf6.jpg

Update:

Gondoltam, ha léteznek tea kapszulák, akkor kipróbálom a kapszulát teával töltve is. Fantasztikus! Könnyen, gyorsan tudok teát is készíteni vele. Elégedett vagyok a készülékkel, ezután teakészítésre is csak ezt fogom használni :)  caf5.jpg

 

Az autó vásárlásom is küszöbön, de újat veszek, mert nyugalommal akarok lenni és hosszú távra tervezek. Persze attól még vannak használt autók is, amiket nézegetek, mert 100%-osan nem zárom ki.

Viszont kellene egy nagyobb motor is - de leginkább maxirobogó - amire nem akarok olyan sokat költeni, hiszen nem annyira létszükséglet, mint egy autó.

Ezzel kapcsolatban következők a tapasztalataim:

Köszönhetően az új rendszernek, le lehet informálni a járműveket. Sok infót nem tudhatunk meg róluk, mégis rengeteget segíthet az, hogy külföldről behozott-e, és mikor, illetve ha régebb óta van itthon a kilométer futása folyamatos-e, nincs visszatekerve.

Ilyen szempontból nagyon jó helyzetbe kerültem az autómmal, hiszen egy hazai, több mint egy évtizede egy tulajdonban lévő garantált km futású autóról van szó, ami ráadásul mindig, kivétel nélkül karbantartott. Noha 200 ezer futott km felett jóval kevesebb autó van eladó, ami persze nyilván nem valós, csak 200 alá szeretik tekerni az órát, én mégis úgy gondolom, hogy 200e km feletti autómmal is labdába fogok tudni már rúgni - köszönhetően a leinformálós rendszernek -  ha van olyan értelmes ember, aki nem csak a hirdetési paraméterek alapján tekint az autóra, hanem el is jön megnézni az állapotát.

Nos, szóval kell nekem egy nagy motor. Ezeknél azt vettem észre, hogy szinte kivétel nélkül külföldről behozott járművek. Nem is értem miért..? Itthon nem adnak el új motort???

A lényeg, hogy rengeteg hirdetést néztem, infóztam le. Ha valaki nem vállalja a rendszámát, az a szememben már több mint gyanús, főleg nem tudom mit képzel, hogy beleírja a hirdetésébe leinformálható, valós km, közben meg kitakarja a rendszámot! De majdnem ugyanilyen, ha pl egy 10 év feletti autón látok egy új RGA-s rendszámot, ha nem lenne, akkor is ugyanúgy sötét folt lenne az előélete, mégis ki tud leinformálni egy külföldön használt autót..?!?! És ki hiszi el, hogy külföldről behozott 12 éves "prémium" dízel autóban gyenge 200e km van?!?!

Sok hirdetést példának be tudnék ide tenni, melyik miért gáz... Erre nincs energiám, ezért csak egy érdekeset ragadnék ki most, és megindoklom, miért háborított fel. hasznaltmotor.jpg

Ez egy nagyon jónak tűnő hirdetés, szépnek tűnő motor, jó képekkel, egy friss "nagyszervizzel" hozakodik elő, azt sugallva, mintha egy jól karbantartott motor lenne, holott lehet égető szükség volt rá korábbi elhanyagoltsága miatt. Szubjektív dolog, ki mit hív nagyszerviznek, ez az én felfogásomban inkább egy kis szerviz. A hajtásrendszer felújításáról nem tett említést, ha már nagyszerviz volt...nyilván mert hozzá sem nyúltak.

Ne foglalkozzunk most ezzel. De: Ki a f..omat érdekli, hogy 50 éves tulajtól? Ez valami értéknövelő tényező kéne legyen..?!!!! Továbbmegyek, mert leinformáltam a gépet. Ebből kiderült, hogy tavaly májusban hozták be külföldről a motort. Tehát 2006-2018 májusig semmi lekövethetőség, 12 év, nagy idő. Az meg már több, mint gyanús, hogy a csóka 1 évet se használja, csinál rajta egy "nagy" szervizt, és el akarja adni. És ez nagyon jellemző, hogy ezek a külföldről behozott motorok gyorsan cserélnek gazdát. A meglepően alacsony futásteljesítményről ne is beszéljünk, alig látni 60e km felett... Gratulálni tudok azoknak, akik ezeket beveszik, meg az azoknak eladóknak is, akiknek sikerül megszabadulni tőle, hogy milyen hihetően elő tudják adni a dolgokat. 

Fárasztó, s bosszantó dolog a használt motor keresés.

Használtautópiac

2018.11.11. 11:23

Nem szeretem az okoskodó autós embereket, mert 99% az árat nézi, holott az sokadlagos szempont kellene legyen.

Pl. egy évek óta egy tulajdonban lévő autót nem lehet összehasonlítani azokkal aminek tulajdonosai váltogatták egymást, másfajta vezetési stílussal és karbantartási preferenciákkal. Bizonytalanságot jelent a több tulaj, amik lehet hogy az autó kárára mentek akkor meg hiába jó egy autó, azt is tönkre lehet tenni ill. leamortizálni.

Kilométer futás alapján sem érdemes hasonlítani. Inkább az állapotot kell nézni mivel a kilométerórát egyrészt sokan manipulálják, másrészt ha nincs is visszaállítva az óra teljesen más képet mutat egy ugyanolyan autó ami csak 80ezret futott és városban 14 év alatt mint az ami 200ezer felett és jórészt csak hosszabb távokon. Futhatott ez az autó 3x többet is de akkor is jobb állapotban lesz motorikusan, a váltó, a kuplung szintén, ha ment egyfolytában 10-20-50-100 km szemben a városi 1-2-5-10 km-es használatokkal.

Ebből azt akarom mondani, hogy egy városi autó ha tizedét futja csak egy hosszabb távokon használthoz képest, akkor lenne kb. hasonló állapotban, de nyilván rosszabb állapotban van a városi autó amúgy is, hiszen eleve nem csak a kapcsolgatások száma, kuplungolások, fék használat koptatják és veszi igénybe a technikát, hanem a ritkán vagy soha teljesen be nem melegedő motor, ami nem tud tisztulni, letapadhatnak a gyűrűk, elkezdi fogyasztani az olajat, de ha mégsem, akkor is 5 km még kevés, kb 10 km épp elég, hogy bemelegedjen rendesen a katalizátor, a lambdaszonda, és jól dolgozzon, a szennyeződést el tudja dolgozni, ha ez nincs meg, idővel visszafordíthatatlanul szennyeződik, és költséges kiadásokba veri a tulajdonost. Rövid távú használatnál előbb utóbb eléri ez az autót.

Na ezeket csak azért írom, mert sok embernek feleslegesen van autója, illetve a használt autó piacon nem lehet szimplán ár alapján összehasonlítani, mint ezt teszik sokan, az ÚJ AUTÓKNÁL EZ OKÉ, de használtnál több szempontot figyelembe kell venni. Ezért egyáltalán nem biztos, hogy az olcsó a jó vétel, ahogy az sem, hogy a drága az, hiszen vannak, akik túlságosan felül értékelik az autójukat, mert nem ismerik a piacot, vagy csak szimplán szeretnének találni egy balekot, aki esetleg megveszi. Nehéz dolga van annak, aki használtautót vesz, az biztos, de egy szó mint száz, ár és leírt paraméterek alapján használtautót összehasonlítani nem lehet, noha mégis ezt teszik legtöbben. Meg kell nézni, és ha a vevő nem ért hozzá, olyannal vásárolni menni, aki ért hozzá.

Telefonkiraly.hu

2018.11.01. 18:31

Eladtam az egyszerű okostelóm, így szükségem volt egy másikra. Megvoltak a preferált készülékek, láttam, hogy jó áron lett egyik a lehetséges jelöltjeim közül, így lecsaptam rá, 31e Ft helyett 25-ért, a telefonkirálynál.

Másnap már láttam, hogy megdrágult a telefon a weboldalukon, de nem aggódtam hiszen én olcsóért rendeltem, max szkeptikus voltam, hogy megjön-e, mivel komolytalannak tűnt már a webshop is, az ár meg túl olcsónak.

1 hét után sem jött visszajelzés, e-mailemre nem reagáltak. Felhívtam őket, és állítólag nincs készleten, nem is lesz, csak erről elfelejtettek tájékoztatni. Engesztelésképp választhatok másik készüléket beszerzési áron. Oké, mondtam de telefonon egyből nem tudok mit mondani, így e-mailben érdeklődtem. Szintén azt mondták a  másik készülékre, ami érdekelt, hogy nincs, és nem is lesz, és egy következő e-mailemben megint más készülékek után érdeklődtem, illetve jeleztem egy adatot, ami rosszul szerepelt az oldalon, válaszoltak is, megköszönték, hogy szóltam, csak éppen az érdeklődésemre felejtettek el válaszolni, mennyiért adják oda a telefont.

Az árukereső boltértékelésébe is leírtam a tapasztalataimat, miszerint komolytalan webshop, nincs készletük, vagy csak csalogatónak vannak az áraik, és nem lehet annyiért venni. Sablon szöveggel reagáltak, hogy átmeneti készlethiány előfordulhat, illetve hogy én nem tudtam másik készüléket választani, egyhez ragaszkodtam mindenáron, ami nem igaz!!!! Hazug, kamus banda! Kár, hogy az ő reakciójukra nem lehet már reagálni az árukeresőn, ezért is tettem meg itt ezt, ezek után én főleg senkinek nem ajánlom, hogy ilyen komolytalan helyről rendeljen.

Végül a 220volt-ról rendeltem meg 31-ért, tehát nem kifejezetten akciós, de elfogadható jó áron. Ha előbb rendelem, mikor telefonkirálynál volt akciósan (de ez ugye kamu) írva, akkor 28-ért az enyém lehetett volna, képet is mellékelek. Ez is a telefonkirály hibája! Nagyon gyorsan megjött a 220volt-tól a teló. Bár most rendeltem tőlük először, de nem merült fel bennem kétség, úgy, mint mikor a telefonkirálytól rendeltem. Tudtam, hogy meg fog jönni a készülék. Ahogy már máskor is rendeltem így netről, emag, extreme digital, digitalko, mall.hu stb. Normális működőképes webshopok, de telefonkirálynak már a neve is komolytalanságot sugároz, ami be is bizonyosodott ezúton.

telefonkiraly.jpg

Lassan 3 éve buszos vagyok. Sokat dolgozom, állandó túlóra van sokat kell menni. Írtam erről néhány mondatot, de inkább töröltem, mert rájöttem mégsem itt kéne feszegetni a munkahelyi dolgokat. Volt már erről szó, több cikk is született, lehet róla olvasni más tollából. Maradjunk inkább a közlekedésnél. Eddig sem volt problémám a vezetéssel, most sincs, viszont szerintem jobban átlátom a szituációkat, egy-egy megnyilvánulásból nagyon jól lejön, ki milyen vezető, így sajnos a rossz szándékúak, a magukat vérprofiknak gondolók és a közlekedéshez érzékkel abszolút nem rendelkező, vagy a lassú reakcióidővel, de kapkodva vezető embereket is egyből észreveszem.

Összességében úgy látom, hogy nagyon kevés ember van, aki jól vezet, mégis boldog-boldogtalan bevállalja, egymaga autóba ül, és kényelmesen autózgat, nem ritkán akadályozva a forgalmat. És ez bosszantó, és nagyon leterheli idegileg is az embert. Sokszor elgondolkozom, ki dolgozik, mert már reggel kb. 7-től csúcson van a forgalom és egész nap eltart, kb. 18 óráig.

De amit sosem tudok felfogni, hogyha tudják, hogy az adott úton mindig araszolás van, nem lehet haladni, mégis miért mennek arra. Nincs az embereknek lelkiismeretfurdalása, hogy egymaga viszi magával az 1 tonnát feleslegesen, mikor legtöbbjük máshogy is meg tudná oldani, kizárt dolog, hogy ennyi embernek autóznia KELL. A zebrán átkelő gyalogosok meg ész nélkül jönnek egymás után, megbénítva az amúgy is béna forgalmat. Kibaszottul idegesítő, mikor a körforgalom minden kijáratában gyalogátkelőhely van és bénítják a forgalmat. Példa.: odaérek a körforgalomhoz, megállok, mert lelép elém egy gyalogos, a körforgalomból jönnének ki arra az autók, de nem tudnak, hiszen jön ez a gyalogos. Utána érkeznek gyalogosok még, jönnek tovább egyesével, és én se tudok bemenni miattuk a körforgalomba, de aki benn van sem tud kijönni onnan, áll az egész. És minden reggel ez van az Eötvös téri körforgalomban. Nagyon jó lenne, ha valaki kitalálna erre valamit, mondjuk egy közlekedési lámpát és nem futkosnának át a gyalogosok korlátlanul az átkelőhelyeken.

Ezért is, én úgymond utálom a közlekedést. Mindjárt 20 éve, hogy "motorozok", igaz, csak moped kategóriával, de aktívan. A robogómat elég jól ki lehet motorozni városban, csak külvárosban válik kevéssé, mivel 50 km/h felett nem gyorsul valami jól, ha valaki már 50-el megy előttem akkor megcsömörlöttem. Ezért nagyon jó érzéssel tölt el, hogy elkezdtem, s mindjárt meglesz az A korlátlan jogsim is, veszek valami nagyobb gépet a kis robogóm mellé, és az ilyen helyzetekben csak pöccintek egy kis gázt, már meg lesz előzve az illető. Nagy előnynek tartom így két keréken, hogy nincs vele araszolás a dugóban, és előre tudok sorolni az álló járművek mellett vagy között. Akkora előny ez, hogy én speciel ezt preferálom hideg időben is, inkább felöltözöm, a többieket meg egye a penész a dugóban, s számoljanak el a lelkiismeretükkel, hogy jó-e mekkora környezetterhelést jelentenek, hogy egymaguk autóznak, araszolnak, plusz az autójukat is ilyen értelmetlen városi döcögéssel amortizálják le! Két tényező csak, amikor a hideg ellenére sem kívánom a motorozást: havas-jeges csúszós utak, és a csapadékos időjárás. 

Régen írtam. Sok minden változott. Leginkább az idő. Nagyon gyorsan pörög. Járműveim okésak. Ha el lehetne adni az autót normális áron, akkor vennék egy újat, de az új autó piac rettenetesen dübörög. Új autót vesz mindenki, így a használt árak a béka segge alatt. Esélytelennek tűnik eladni egy jó használt autót, mert aki vesz is, az olcsót keresi, ami nem valószínű, hogy azért olcsó, mert jó. Persze ez fordítva is igaz. Ami drága sem biztos, hogy jó. Na lépjünk túl ezen.

 

A közlekedés, a kultúra tovább romlott. Elég az internetet megnézni, milyen emberek vezetnek köztünk, és még a barom videóra is veszi, hogy mekkora őrült a haverja, veszélybe sodor másokat is. Ez egy dolog, ilyenek vannak.

 

A másik baj hogy ma már boldog boldogtalan embernek van autója. Van akinek még több is. A műszaki karbantartásukat ne feszegessük, meg a hozzá nem értést, de ezek már önmagában nagyon környezet pusztító dolgok, hiszen nem csak üzemeltetni kell egy autót, azt környezetterhelés legyártani is, illetve gondoskodni róla később, hogy valamilyen szinten újra legyen hasznosítva.

 

Igazából nem tudom felfogni, miért autózik ennyi ember, s képesek araszolni a dugóban ahelyett, hogy valami értelmes alternatíva után nézzenek.

 

Érdekes az is, hogy az autósok jó része csak panaszkodni tud, milyen drága az autózás, meg állítólag rosszabb lett minden, aminek persze a Fidesz az oka szerintük. Nem értem igazából. Mégis ha annyira rossz lett minden, miért látni ennyi autót az utakon, amik többségében egyetlen ember ül, a vezető. Ráadásul ezek dugóban is araszolnak, dugót okozva. A kígyók kígyóznak, igaz? :) Tényleg felfoghatatlan a panaszkodás, ezeknek jobban fáj 2 lépés, mint tankoláskor fizetni, hiába panaszkodnak. Akkor meg miről beszélünk? Négyszáz feletti üzemanyag ár. De ha 500 lesz, akkor se fognak változtatni. Jó palimadarak, le lehetne róluk húzni több bőrt is.

 

A tendencia nagyon rossz. Lusta emberek, mozgás hiánya és a nagy környezet, ill levegő szennyezés megbosszulja magát. Örömmel jelentem, hogy én jó ideje már jóval kevesebbet autózom, s akkor ülök csak autóba, ha másképp nem oldható meg ésszerűen a közlekedés. De akkor is próbálom elkerülni a dugókat. Szerencsére munkámból adódóan se hajnalban, se éjjel v este nem érint a dugó mivel eleve nincs sok autó amerre járok, vagy már annyira késő van. Viszont mivel esélyes a munkahely váltás, valószínűleg el is kell gondolkodnom a jövőről. Elektromos vagy hybrid autó a megoldás, de ha az időjárás engedi legjobb megoldás a két keréken menni, nincs úgy dugó, s nincs nagy helyfoglalás az úton. Ugyanis hiába van nekem jó autóm, ami nem fogyaszt ha állok, de addig is csak ketyeg a drága időm a dugóban araszoláskor, arról meg nem is beszélve, hogy milyen káros az egészségre a dugóban araszoló autók kipufogógáza, ezt már szinte észre sem vesszük. Tehát megoldás kell!